29 / 03 / 2024

Kahramankazan'da her mahalleye kültür evi inşa edilecek!

Kahramankazan'da her mahalleye kültür evi inşa edilecek!

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında bulunan ve tüm merkez mahallelere yapılması planlanan Kültür Evleri projesinin ilki için harekete geçildi.



Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'nin Atatürk Mahallesi'nde yapılması planlanan ilk mahalle kültür evinde, çok amaçlı salondan kütüphaneye, dersliklerden sanat atölyelerine kadar birçok donatı bulunacak. Mahalle Kültür Evleri'nin ilki, ilçenin en kalabalık nüfusa sahip Atatürk Mahallesi'nde inşa edilecek. Sabah Bölge'de yer alan habere göre; projesi hazırlanan mahalle kültür evinin yapım ihalesi, 4734 Sayılı İhale Kanunu kapsamında açık ihale usulüne göre e-ihale olarak 13 Şubat'ta düzenlenecek. İhale sonrasında mahalle kültür evi 150 iş gününde bitirilecek.

KÜTÜPHANEDEN SANAT ATÖLYELERİNE

Mahallelilik bilincini artıracak, birlik ve beraberliği pekiştirecek, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sunacak olan Mahalle Kültür Evi'nde birçok donatı yer alacak. Mahalle kültür evinde, 200 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, fuaye alanı, 6 adet derslik, resim, müzik ve el sanatları atölyeleri ile öğretmenler odası bulunacak. 550 metrekare inşaat alanına sahip olacak ve İki katlı olarak inşa edilecek mahalle kültür evi, kültür değerlerimizi yansıtan bir mimariye sahip olacak.Engelli bireylerin erişimi ve kullanımı açısından tüm detayların düşünüldüğü mahalle kültür evi engelsiz bina özelliğinde yapılacak.


Geri Dön