23 / 04 / 2024

Sakarya'ya iki yeni kültür evi inşa edilecek!

Sakarya'ya iki yeni kültür evi inşa edilecek!

Çerkez ve Abhaz kökenli vatandaşlar ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hem Abhaz Derneğimize hem Kafkas Kültür Derneğimize yaklaşık 5,5 dönümlük araziyi Kültür Evi yapmaları için çok yakında tahsis ediyoruz" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Abhaz ve Adige kökenli vatandaşlar ile düzenlenen geniş katılımlı toplantıda bir araya geldi. Reisoğlu Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmada Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa İsen, İl Başkanı Fevzi Kılıç, Abhazya Türkiye Temsilcisi İnar Gitsba, Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı, Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve çok sayıda davetli yer aldı.


1 Kasım Ülkemize Hayırlı Olsun

Programın açılış konuşmasını yapan Erenler Belediyesi Meclis Üyesi Alaaddin Toy, “1 Kasım seçimlerinde hemşerilerimizin sandığa giderek tercihlerini ortaya koymalarını ve bize var olan desteklerini artırarak sürdürmelerini bekliyoruz. 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı ise; “Çerkezler, kültürleri ve kimlikleri ile varoluş mücadelesini sürdürüyor. Toplantı hayırlı olsun diyor ve 1 Kasım seçimlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.


Türkiye Önemli Bir Güç

Programın devamında konuşan Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş, “Sakarya kültürel anlamda Türkiye’nin en renkli ve zengin illerinin başında gelmektedir. Sakarya aynı zamanda dünyada en fazla Abhaz nüfusunu barındıran ve Abhaz kültürünün en yoğun yaşatıldığı kenttir” ifadelerine yer verirken; Abhazya Türkiye Temsilcisi İnar Gitsba, “Bu kadar değerli insanların arasında olmak büyük bir mutluluktur ve aynı zamanda sorumluluktur. Abhazya Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölgesel önemli bir güç olarak kabul etmektedir. Allah tüm dünya halklarına olduğu gibi Abhaz ve Türk halklarımıza da barış, huzur ve mutluluk versin” ifadelerini kullandı.


Kardeşçe ve Dostça

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Sakarya bir kültür coğrafyasıdır. Her milletten insanımız burada kardeşçe ve dostça bir yaşam sürdürüyor. Sakarya’da çok ciddi bir kardeşlik ruhu oluştu. Bu kardeşlik ruhu inşallah Türkiye’nin her tarafında devam eder. Abhaz ve Adigeli hemşerilerimizin çoğunlukta bulunduğu yerlerde AK Parti daima birinci parti olmuştur. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyor ve 1 Kasım’da desteklerinizi sürdürmenizi diliyorum” diye konuştu.


1 Kasım Yeni Bir Fırsat

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “7 Haziran’dan itibaren yeni bir süreç yaşanıyor. Ülkede AK Parti’nin tek başına iktidar olmamasının verdiği sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. 1 Kasım’da önümüzde yeniden bir fırsat var. Bu anlamda hepinizin dua ve desteklerini bekliyoruz. 1 Kasım seçimleri parti meselesi olmaktan çok ülke meselesi haline geldi. Bugüne kadar yanımızda olduğunuz gibi bundan sonrada bizlere sahip çıkmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Kültür Evi Geliyor

Başkan Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Hem Abhaz Derneğimize hem Kafkas Kültür Derneğimize yaklaşık 5,5 dönümlük araziyi Kültür Evi yapmaları için çok yakında tahsis ediyoruz. Ayrıca bu binanın yapımında da her türlü katkıyı sağlayacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Bu vesile ile toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da desteklerinizi beklediğimizi ifade ediyorum.”


Yakın Coğrafyaların Seçimi

Başkan Toçoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa İsen, “Sakarya doğal güzellikleri, bereketi ile hepimize kucak açan Dünya’nın ve Türkiye’nin nadir bölgelerinden bir tanesidir. Bu coğrafyanın doğal güzellikleri kadar beşeri sermayesi de aynı düzeyde ve aynı kıymettedir. Bu bölge, sıkıntıya düşen insanlara kucak açmış bir bölgedir. Bu coğrafya iyi yönetildiği takdirde çevresine etki eden ve çevresini kontrol altında tutabilme imkânına sahip bir coğrafyadır. Bu coğrafyada ortaya çıkabilecek başarı ve başarısızlıkların sadece bizi değil çevremizdeki coğrafyaları da yakinen ilgilendirmektedir. Dolayısı ile Türkiye’nin 1 Kasım’dan başarılı bir sonuçla çıkması tüm yakın coğrafyayı ilgilendirmektedir” diye konuştu.


70 Sente Muhtaçtık

Programın kapanış konuşmasını yapan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ise; “Abhazya’nın istikrara kavuştuğu gibi; 1 Kasım seçimlerinde de ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde istikrarlı bir sürece girecektir. Sakarya bir kardeşlik coğrafyasıdır. Türkiye’de kaos ortamı yaratarak seçimlerin önüne geçmeye çalışıyorlar. Eski zamanlarda ki gibi ülkemizi 70 sente muhtaç etme gayreti içerisindeler. Mazlum coğrafyadaki tüm milletler ülkemizden gelecek iyi haberleri bekliyorlar. Türkiye’nin güçlü olması için Sakarya’da da birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir” diye konuştu.


 



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön