25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmeye geçildiği toplantıda ilave gündem maddeleri de oylanarak gündeme alındı.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmeye geçildiği Meclis Toplantısı’nda ilave gündem maddeleri de oylanarak gündeme alındı.


Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan meclis gündemin 1. maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın, Kısmi Zamanlı Sözleşmeli Personel çalıştırılması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 2. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın, dolu kadro değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 3. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, cadde isim değişikliği ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.


Gündemin 4. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


İlave gündem maddelerinin görüşüldüğü Mecliste gündemin 5. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, gıda/tarım temalı kısa film yarışması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 6. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, 28 Mayıs 2016 tarihinde İtalya’nın Venedik şehrinde yapılacak olan Mozaik Yolu Tanıtımı Toplantısına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Fethi Yanardağ’ın görevlendirilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 7. Maddesinden 14. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 15. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın, AKOM-Önleme-Eğitim Şube Müdürlüğü’nün adının değiştirilmesi ve yeni bir Şube Müdürlüğü kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 16. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, Türkoğlu Mesire alanının kiralanması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 17. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Pazarcık İlçesi, Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallesi 27. Sokak isminin Şehit Polis İlhan İLMEÇ caddesi olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 18. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Türkiye Güreş Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası ve Uluslararası Açık Kick Boks  müsabakalarında dereceye giren sporculara ödül verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 19. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın, Fatih Bülbül’ün; Amerika Toplu Taşıma Birliği ile diğer Toplu Taşıma Kurumlarına teknik incelemelerde bulunmak üzere, masrafları Türkiye Belediyeler Birliğince karşılanmak üzere yurt dışı görevlendirmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 20-  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Demirciler Çarşısında cephe iyileştirme, kentsel tasarım ve altyapı uygulamalarının yapılması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına havale edildi.


Gündemin 21. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın, masrafları Türkiye Belediyeler Birliğince karşılanmak üzere Bosna Hersek’te düzenlenmesi planlanan program için yurt dışı görevlendirmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 22.  Maddesinden 30. Maddesine kadar olan teklifler  İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 31. Maddesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, 4 Adet Stabilize Yol Silindirinin İller Bankası Kaynakları ile yaptırılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 32. Maddesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, Malik Ejder (Aksu Çayı) Köprüsü yapım işinin İller Bankası Kaynakları ile yaptırılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 33. Maddesi Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, Pınarbaşı Aile Çay Bahçesi ve Sosyal Tesislerinin Akbel Toprak Ürünleri Temizlik Hizmetleri Taşımacılık Matbaa Tanıtım Basın Yayın Ajans Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye işletme hakkını hâsılat paylaşımı veya kira usulü ile devredilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 34. Maddesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Türkoğlu İlçe Merkezi ile Yeşilyöre Mahallesi arasında yapılacak olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına esas Kamu Yararı Kararı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 35. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Onikişubat İlçesi, Ilıca Mahallesi 155 ada 1 nolu parsel ile 213 ada 9 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 36.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Afşin İlçesi, Dağlıca/Fevzi Çakmak Mahallesi, 295 ada 36 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili teklifi İmar ve bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 37. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, İlimiz Onikişubat İlçesi Döngele Mahallesi Ilıca Caddesi üzerinde inşaatı devam eden termal otel ve pansiyonlara ulaşımın sağlanması amacıyla yolların genişletilmesi ve bu kapsamda yapılacak olan protokollerde Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 38. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 2288 parselde kayıtlı 4.045,00 m2 yüzölçümlü taşınmazın Onikişubat Belediyesi adına Pazar Alanı olarak kullanılmak üzere devri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 39. Maddesinden 70. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 71. Maddesinde Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yasemin Ayranpınar’ın, yetimler çadırında ikamet eden 80 Suriyeli yetim çocuğa temsili doğum günü kutlaması yapılması ile ilgili teklifi Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 72. Maddesinde AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Kahveci’nin, Hacı Bayram Veli İmam Hatip Ortaokulu bahçesine yapılan spor salonunun “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile birlikte işletilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyelerinin istekleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Akbel A.Ş. hakkında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır meclis bir bilgilendirme sunumu yaparak meclis üyelerinden gelen soruları cevaplandırdı.


Meclis’e katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmasına ilişkin oylamanın yapılmasının ardından Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 14.00’te tekrar toplanacağını ifade ederek oturuma ara verdi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön