18 / 04 / 2024

Kahramanmaraş ideal bir şehir haline gelecek!

Kahramanmaraş ideal bir şehir haline gelecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı daha yaşanılır bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını kaydederek, “Kahramanmaraş herkesin ideal bir şehri haline gelecek” dedi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı daha yaşanılır bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını kaydederek, “Kahramanmaraş herkesin ideal bir şehri haline gelecek” dedi. 


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ta görev yapan Basın Mensupları ile bir araya gelerek, yapmış oldukları ve devam eden hizmetleri yerinde inceledi. Başkan Erkoç, göreve başladığı günden itibaren hayata geçirdiği projeleri ve devam eden çalışmaları Basın Mensuplarına tanıtarak bilgiler verdi. Gerçekleştirilen hizmet turu kapsamında ilk olarak Doğukent Mahallesi’nde yapımı devam eden Güneşevler Toplu Konutları’nı gezen Başkan Erkoç ve Gazeteciler daha sonra Doğukent Sanayi arası Yeni Bulvar çalışması, Ferhuş Mahallesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Hobi Bahçesi, Gayberli Mahallesi’nde ki Millet Bahçesi, Yeni Sümbüllü Vadisi Bulvarı, Atıksu Arıtma Tesisi, Boğaziçi Bulvarı, Ağcalı Vadisi Rekreasyon alanı ve Menzelet Mesire alanı gezildi. Mesire alanında piknik yapmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Erkoç, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. 


‘YENİ BULVARLAR YENİ YOLLAR YAPIYORUZ’ 


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak il ve ilçelerde çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğinin altını çizen Erkoç, Kahramanmaraş’ı daha yaşanılır bir kent haline getirmeyi arzuladıklarını söyledi. Erkoç, “Kahramanmaraş merkezde ki toplu konut, yol çalışmaları, arıtma tesisi, menzelet, millet bahçesini gezdik. Çalışmalarımız inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte bahara doğru artarak devam edecek. Yeni bulvarlar yeni yollar yapacağız. Hem merkezimizde hem ilçelerimizde projelerini daha önce ihale ettiğimiz ve inşaat ihalesini yaptığımız yerlerimiz var. Kırsal ve merkez mahallelerimizde de tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte Kahramanmaraş’a bölge illerden tatil için gelen vatandaşlar var. Yapılacak olan rekreasyon çalışmaları ve arıtma tesislerini nehirleri barajları tertemiz hale getireceğiz. Kahramanmaraş herkesin ideal bir şehri haline gelecek. Turizm alanında da ılıca bölgesinde termal yeni su kaynakları bulundu. Ilıcaya zengin ve 5 yıldızlı oteller yapacağız. Ilıca bölgesine iskele yapılacak. Tarihi restorasyonla ilgili bir sürü projelerimiz var. Kahramanmaraş’ın tarihi dokusu ayağa kalkacak” dedi. 


‘630 BİN TON SICAK ASFALT DÖKTÜK’ 


Göreve geldikleri günden itibaren 630 bin ton sıcak asfalt döktüklerini ifade eden Başkan Erkoç, “Türkiye’nin en çok asfalt yol yapan Belediyelerinden biriyiz. Kırsal bölgelerde de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Seçim vaatleri arasında bulunan projelerimizin yapım aşamalarına geçtik. Bu kapsamda asfalta harcadığımız para ise 100 milyon TL gibi bir rakamdır. Makine parkurumuzu genişleterek özel sektöre uygun fiyatlarla yollar yaptırıyoruz. Yeni imara açılan yollar ile birlikte şehrin dört bir tarafını yollarla birleştireceğiz.” 


GÜNEŞEVLER KONUTLARI HAZİRAN’DA TESLİM EDİLECEK 

Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesi’nde inşaatı devam eden Güneşevler konutlarının geçen yıl başladığını ifade eden Erkoç şöyle konuştu: “Güneşevler konutları Türkiye’nin en ucuz konutlarından birisi. Vatandaşa maliyeti 56 bin TL’lik bir rakama denk geliyor. Burada bin 500 adet konut yapılıyor. İnşallah konutları Haziran ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Bu civarda arsa çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 3 yılda 10 bin konut yapmak. Yapacağımız bağlantı yolları ile Doğukent’i şehrin batısı haline getireceğiz.”


‘ŞEHRİN BİRÇOK YERİNE OTOPARK YAPILACAK’

 Şehrin otopark sorunu ve kentsel dönüşümü hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Erkoç sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Arasa Camii’nin arkasına bin araçlık otopark yapılıyor. Şehrin birçok yerine otopark yapılacak. Şehir içerisinde taşıma yapan kamyonetleri Gayberli’nin altına taşıyacağız. Şehir içerisinde durmayacak. Minibüsler kaldırıldı ve trafik önemli derecede rahatladı. Gürültü ve kirlilik azaldı. Minibüsler arasında olan kavga ve yarış ortadan kalktı. Yakında mahallelerde de otopark yapmak zorunda kalacağız. Kahramanmaraş’ın merkez nüfusu artış gösteriyor. Mahallelerde özel sektörün gücü ile bina çalışmaları yapıldı ve o çalışmalar revize ediliyor. Yapılaşma olmayan yerlerde yol genişletme çalışmaları yapıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Tekke bölgesinde de aynı şekilde dönüşüm çalışması yapılıyor çalışmanın ardından faaliyete geçecek. Kültür Parkı’nı aktifleştireceğiz oraya kermesler eğitim alanları kurslar yaparak bayanlar için aktif bir hale getireceğiz. Yıkılan emniyet binasını kamulaştırıyoruz. Öğretmenevinin altında bulunan okulu da taşıyalım ve yıkılan emniyetler birlikte oraları komple parka taşımayı planlıyoruz. Şehrin merkezini ferahlatmayı rahatlatmayı istiyoruz. Şehir içerisinde oturabilecek bir alan yok. Kent Meydanı’nda bulunan parkı yukarı çekerek otobüs durakları aşağı alınacak. Mezarlığın bulunduğu yere tünellerle birlikte üstten köprü yapılacak. Çalışmalarımız istişare ederek karar veriyoruz ve projelerle ilgili akıl satın alıyoruz. 2016 yılının bereketli geçmesini diliyoruz. Bugünler bizim iş sezonumuzun yoğun başladığı günlerdir. Kazasız belasız bir 2016 diliyoruz.” Hizmet ve tanıtım gezisine ulusal ve yerel basın mensupları yoğun ilgi gösterirken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanları ve şube müdürleri de iştirak etti.


Maraş Gazetesi


Geri Dön