26 / 04 / 2024

Murat Kurum: Konya'yı mimarisiyle örnek bir şehir haline getireceğiz!

Murat Kurum: Konya'yı mimarisiyle örnek bir şehir haline getireceğiz!

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Medya Buluşması" programında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Konya'yı mimarisiyle örnek bir şehir haline getireceğiz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Medya Buluşması" programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, basının, milletin haklı davasının ortak sesi olduğunu dile getiren Kurum, Türkiye'nin ve tarihinin zor zamanlarından geçtiğini belirtti.

 

- "Konya'yı yol gösteren bir şehir haline getireceğiz"

 

Konya'ya ilişkin görüşlerini de dile getiren Kurum, şehrin tarihiyle, kültürüyle, sosyo-ekonomik hayatıyla, şehirciliğiyle ve medeniyet geçmişiyle kadim bir kent olduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Konya'da millet bahçesinden sosyal konutlara, tarihi kent meydanlarının ve sanayi alanlarının dönüşümünden çevre çalışmalarımıza kadar pek çok projeyi gerçekleştiriyoruz. Konya'mızı marka şehir yapacak tüm projelerimizi başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere 31 ilçe belediyemizle, valimizle, milletvekillerimizle istişare ederek birlikte yürütüyoruz. İnşallah hep birlikte el ele gönül gönüle vererek Konya'mızı mimarisi ve şehirleşmesiyle dünya şehirlerine örnek bir şehir, yol gösteren bir şehir haline getireceğiz."

Bakanlık olarak 22 ilde ekolojik koridor çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kurum, şöyle konuştu:

"Ekolojik koridorların ilk örneğini tepelerden gelen suyu bahçelerden geçirerek meyve bahçelerinin oluşmasını sağlayan Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat döneminde görüyoruz. Konya'daki Tuz Gölü, Beyşehir Gölü, Meke Gölü, Acı Göl, Karapınar Potansiyel Jeopark Alanı ile Ihlara Vadisi, Kapadokya Bölgesi ve buna benzer birçok koruma alanını birbirine bağlayacağız." 

 

Konya'daki deprem riski ve toplanma alanları mecliste!


Geri Dön