19 / 04 / 2024

Yıldıray Arıkan: Adana'yı bölgenin turizm merkezi haline getireceğiz!

Yıldıray Arıkan: Adana'yı bölgenin turizm merkezi haline getireceğiz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan, 'Bir şeyi istemek başarmanın da yarısıdır. Biz Adana'yı bölgenin turizm merkezi haline getireceğiz" dedi




 Daha güzel bir  Adana  için 162 proje hazırladık. Bu projelerimizle Adana'ya yatırımcı çekeceğiz. Bu kent hak ettiği değere mutlaka kavuşacak' dedi. 


Adana Rotary Kulübü'nün Seyhan Oteli'nde düzenlediği Şubat ayı toplantısının onur konuğu ve konuşmacısı CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan oldu. Konuşmasında kısa ve uzun vadede hayata geçireceği projelerden söz eden Başkan Yıldıray Arıkan, Adana'nın mutlaka bir master plana ihtiyacı olduğunu söyledi. Kentin planlı bir şekilde büyümesi gerektiğini belirten Başkan Yıldıray Arıkan, 'Adana ve Adanalı için ulaşım master planından köy mezarlıklarının bakımına kadar tam 162 proje hazırladık. Rutin projelerimizde Adana'nın yıllardır çözülmemiş sorunlarına el atıyoruz. Vizyon projelerimizde de cazibe merkezleriyle Adana'yı bölgenin turizm merkezi haline getireceğiz. Suluca'da 4 bin dönümlük verimsiz bir arazide uydu kent inşaa edeceğiz. Bu uydu kentte, 5 bin balığın bulunduğu bir akvaryum ile hayvanat bahçesi, kongre merkezi, sivil toplum merkezleri ve yaşam alanları olacak. Tepebağ Höyüğü'nü mutlaka ortaya çıkaracağız. Bununla birlikte bir kent meydanı da Adana'ya kazandıracağız. 


İşsizlikle ilgili sorunu ortadan kaldırmak için Adana'ya mutlaka yatırımcı çekmeliyiz. Özellikle Yumurtalık ve Karataş bölgesini deniz turizmi anlamında projelendirip yatırımcıyı bu bölgeye teşvik edeceğiz. Adana'yı bölgenin turizm merkezine dönüştürmek için bizim Antalya'dan hiçbir eksiğimiz yok' dedi. 

Soru cevap şeklinde biten toplantının sonunda Kulüp Başkanı Tolga Tutaş, Başkan Yıldıray Arıkan'a teşekkür plaketi verdi. 


Adana Son Nokta


Geri Dön