19 / 04 / 2024

Kahramanmaraşlı iş adamları arsa konusunda sıkıntı yaşıyor!

Kahramanmaraşlı iş adamları arsa konusunda sıkıntı yaşıyor!

Müstakil Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, terör olaylarının yatırımlarını etkilemediğini ifade ederek, "Eğer gerekli olan sanayi arsasını bulabilirsek yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz.



Terörden korkmayan Kahramanmaraşlı iş adamları yatırım yapacak arsa konusunda sıkıntı çekiyor. Bu terör olayları bizi korkutmuyor ve yatırımlarımızı etkilemiyor. Bu terör belasının biteceğine gönülden inanıyoruz" dedi. Başkan Atıf Şirikçi ve yönetim kurulu, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret ederek yeni açılacak dernek binasının açılışına davet etti. Korku salmak isteyen teröristlere asla fırsat verilememesi gerektiğini belirten Atıf Şirikçi "Korku fobisini yenerek onların beklentilerinin aksine alışveriş noktalarına gidip esnafımızın yanında olmalıyız. Terör devletimize diz çöktüremezler. Biz bundan sonuna kadar eminiz. Bu işin sonunun geldiğini çok iyi biliyoruz. Biz de sanayiciler olarak yatırıma devam ediyoruz. Tek problemimiz Kahramanmaraş'ta sanayi arsasının bulunmaması. Bununla ilgili çalışmalar hızlandı. Arkadaşlarımızın çoğu arsayla ilgili yatırım noktasında müracaatlarını yaptılar" dedi.


ÇIKIŞ NOKTASI SANAYİ

Türkiye'nin çıkış noktasının sanayiden geçtiğini söyleyerek, sanayi olmazsa, üretim olmazsa ülkenin hiçbir yere gelemeyeceğini kaydeden Atıf Şirikçi, "Bu olaylardan önce biz Kayseri'ye yatırım yaptık. Diyabakır'a da yatırım yapmayı düşündük. Ama bu olaylar çıkınca ara verdik. Huzur ortamı oluştuğu zaman tekrar yatırım için kolları sıvayacağız. İktidarımız çok güçlü. Huzur ortamını daha iyi şekilde devam ettireceğine inanıyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yatırım arttığı zaman insanlar iş bulacak, evine ekmek götürecek, böylece terörle ilgilenmeyecek" diye konuştu.



Sabah Akdeniz


Geri Dön