25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta şantiyeden esinlenen işçi 25 bin TL'ye ev yaptı!

Kahramanmaraş'ta şantiyeden esinlenen işçi 25 bin TL'ye ev yaptı!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşayan yol yapım işçisi şantiye barakalarından esinlenerek, 25 bin TL'ye kendi evini yaptı.



Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşayan yol yapım işçisi Mahmut Eynallı, çalışırken kaldığı şantiye barakalarından esinlenerek, kendi evini yaptı. Eynallı'nın 160 metrekarelik evi 25 bin TL'ye mal oldu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, evini hem ucuz hem de hızlı yapmanın yolunu arayan Mahmut Eynallı'nın aklına şantiye barakaları geldi. Çalışmalara başlayan Eynallı, 160 metrekarelik, şantiye barakası gibi 3+1 ev yaptı.

Evinin kışın sıcak, yazın da serin olduğunu belirten Eynallı, "Ömrüm şantiyelerde geçti. İşi bırakıp, köye dönmeye karar verdim ve 'En kısa zamanda nasıl bir ev yaparım?' diye düşündüm. Projesini kendim çizdim ve 160 metrekare olarak yaptım. Çok kullanışlı geldi, bir evin konforunu aratmıyor. Evden daha iyi de diyebilirim. Kışın sıcak, yazın ise çok serin. İlk başlarda eşim sıkıntı etmiş çadırda oturuyormuş gibi hissettiğini söylemişti ama zamanla alıştık. 10 yıl garantisi olduğunu düşünüyorum, bekli de daha uzun süre gider. Belki ileriki zamanlarda bunların miadı dolunca söküp, ev olarak yaparım; ama şimdilik çok hoşuma gidiyor. Evden ziyade ahırı da bu şekilde yaptım, çokta kullanışlı" ifadelerini kullandı.


Geri Dön