26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'taki 'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor!

Kahramanmaraş'taki 'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak arandığı zaman ilk sırada çıkan yapılardan olan Kahramanmaraş'ta bulunan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi yıkılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, binanın yerine şehir meydanı yapılacağından bahsetti.



1994'te şehrin merkezinde bulunan Trabzon Bulvarı'nda, Kahramanmaraş Valiliği'nin yanında inşa edilen Özel İdare İş Merkezi, kısa süre içerisinde kentin simgesi haline geldi. Şehrin birçok noktasından görülebilen, merkez içerisinde insanların adres tarif ederken kullandıkları ilk yol olan ve Kahramanmaraşlıların 'Sarı bina' dedikleri iş merkezi, mimari özellikleriyle dikkat çekiyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; zaman zaman intihar girişimlerinin de oluştuğu binanın ön cephesinin büyük bir bölümü boş ve direklerden meydana geliyor. Mimari yapısı nedeniyle dünyaca ünlü arama motoru Google 'Dünyanın en saçma binası' yazıp görsellerden arama yapılınca Kahramanmaraş Özel İdare İş Merkezi'nin fotoğrafları karşımıza çıkıyor.

BAKAN KURUM DA DESTEK VERDİ

Onikişubat ve Dulkadiroğlu kaymakamlıklarından sonra birçok iş yerinin de olduğu bina, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nce yakın bir zamanda yıkılacak ve yerine şehir meydanı inşa edilecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir meydanı projesini ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 22 Kasım 2019'da kente yaptığı ziyaret sırasında gündeme getirmiş, Kurum'a projesini anlatmıştı. Bakan Kurum'un da destek vermesiyle Hayrettin Güngör, şehir meydanı projesini hızlandırdı ve son olarak Onikişubat Belediyesi ile Dulkadiroğlu Belediyesi'nin meclis toplantılarında şehir meydanı projesiyle ilgili bilgi verdi.

‘KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Güngör, projeyi en kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Şehrimizin geleceği, vatandaşlarımızın refahı için tüm ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Ortaya koymayı planladığımız projelerimizi siz değerli meclis üyelerimizle şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızla istişare ediyoruz. Bu kapsamda ortaya çıkan projelerimiz var. İnşallah bu projeleri kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön