20 / 04 / 2024

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.



Kahramanmaraş'ta Şehir Meydan projesi dahilinde İl Özel İdare Binası’nın enkaz satış ve yıkım işi ihalesi Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; açık teklif usulüyle yapılan ihaleye 51 firma katıldı. İş kapsamında Büyükşehir’e ödenecek en yüksek teklif ise 6,6 Milyon TL oldu.

 Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezinde bütüncül bir tarihi doku inşa edecek dev projesi Şehir Meydanı’nda önemli ilerleme kaydedildi. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen proje bölgesindeki yıkılacak yapılar arasında bulunan İl Özel İdare Binası enkaz satış ve yıkım işi ihalesi yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen ihalede, 51 firma rekabet etti. Yıkım işi için Büyükşehir Belediyesi’ne ödenecek en yüksek teklifin 6,6 Milyon TL olarak yapıldığı ihalenin sonuçlarının komisyon incelemesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi. 

Kahramanmaraş'taki İl Özel İdare Binası'na 30 milyon TL teklif!


Geri Dön