20 / 04 / 2024

Dünyanın en saçma binası Kahramanmaraş'ta!

Dünyanın en saçma binası Kahramanmaraş'ta!

Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ olarak arama yapıldığında ilk sırada yer alan Kahramanmaraş’taki yarısı kullanılmayan sarı kırmızı mavi renkli bina, yüksek maliyet sebebiyle yıkılmadığı için kentin silüetini de bozmayı sürdürüyor.




Kahramanmaraş’ta iş merkezi olarak inşa edilen 19 katlı bina, arama motoru Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ olarak arandığı zaman 290 bin sonuç arasında ilk sırada yer alıyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Bulvarı üzerinde 1994 yılında hizmete giren bina, 2 bin 110 metrekare alana kurulu sarı, mavi ve kırmızı renklerle kentin hemen hemen her yerinden de görünüyor.

Dünyanın en saçma binası Kahramanmaraş ta!

Yaklaşık 90 meydana gelen binada, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Kaymakamlığının yanı sıra, birkaç iş yeri de bulunuyor. Şehrin siluetini bozduğu iddia edilen binanın neredeyse yüzde 60’lık kısmı ise kullanılamıyor. 2011'de  tahminen 28 milyon lira bedelle satılmak istenen ancak satılamayan bina, İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine devredildi. Son yıllarda yıkılacağı söylenen binanın, ciddi masraflardan dolayı yıkılmasının ertelendiği de belirtiliyor.

Dünyanın en saçma binası Kahramanmaraş ta!

VATANDAŞ: ŞEHRE YAKIŞTIRMIYORUZ


Binanın yıkılıp yenisinin yapılmasını isteyen vatandaşlardan Remzi Esendere, "Google’da arandığında en saçma bina olduğunu ilk defa duydum. Ama buranın yıkılıp büyük bir iş merkezi olmasını istiyorum" dedi. Doğukan Tankurt ise, "Kullanışsız olduğunu düşünüyorum, daha işlevsel hale getirilebilirdi. Çünkü binanın asıl gövdesinin altında boş ve değerlendirilebilecek bir alan var" diye konuştu.


Geri Dön