23 / 04 / 2024

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor toplantısı düzenlendi!

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor toplantısı düzenlendi!

Kalebodur'un, toplumu ve mimarlığı ilgilendiren değerlere sahip çıkma misyonuyla gerçekleştirdiği ''Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'' toplantı dizisinin ilk konuğu, ABD Mimarlık Enstitüsü'nün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan oldu



Kalebodur'un, toplumu ve mimarlığı ilgilendiren değerlere sahip çıkma misyonuyla gerçekleştirdiği ''Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'' toplantı dizisinin ilk konuğu, ABD Mimarlık Enstitüsü'nün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan oldu. 

     Ağa Han Mimarlık Ödülü'nün 25 yıllık yöneticisi, ABD Mimarlık Enstitüsü'nün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan, ''Doğu Batı mimarisi, Türk mimarisinin geldiği nokta ve mimaride taklit'' temasını ele aldı. 

     Moderatör Mimar Abdi Güzer, ''Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'' toplantı dizisine ek proje olarak gerçekleştirdiği sohbet programının, farklı ölçeklerde etkilerinin olmasını beklediğini belirtti. 

     Güzer, ''Öncelikle mimarlık ortamında öne çıkan kişilerin yakından tanınması, üretimlerinde ve çalışmalarında etkin olan düşünce ve sınırların tartışmaya açılması, sürdürülebilir bir mimarlık eleştirisi ortamının altyapısına katkı sağlayacak. Ayrıca tartışmaların bütünü, bugün mimarlık ortamı ile ilgili belgesel değer taşıyan alternatif bir kayıt, bütüncül bir resim sunacak. Bu ortam içinde konuşulanlar kadar, katılımcı bir tartışma ortamının oluşması da eleştirel bir mimarlık kültürünün işlevselleşmesine ve yerleşmesine yönelik bir çaba olarak algılanmalıdır'' diye konuştu. 

     Projenin ana eksenini mimarlık ortamında etkili olan ya da etkili olması beklenen kişilerle yapılacak söyleşilerin oluşturduğunu belirten Abdi Güzer, ''Bunlar mimarlık ortamının yakından tanıdığı isimler olabileceği gibi eleştiri, sanat gibi mimarlığa komşu alanlardan kişileri, uluslararası isimleri ya da genç mimarları da kapsayacak. Bu kişilerle yapılacak söyleşilerin, ortama yönelik büyük bir resmin parçası olmasının yanında, kişisel çalışma ve düşünceleri de belgelemesini bekliyoruz'' dedi. 

     AA


Geri Dön