19 / 04 / 2024

Kalekim Erzurum Fabrikası hizmete açıldı!

Kalekim Erzurum Fabrikası hizmete açıldı!

Kale Grubu’ nun 2,5 milyon TL yatırımla kurduğu Kalekim Erzurum Fabrikası, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından törenle hizmete açıldı. Kalekim Erzurum fabrikasında, önümüzdeki süreçte su yalıtımı malzemeleri üretimi de yapılacak...



Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik Avrupa ve Türk standartlarına uygun seramik yapıştırıcıları çimento esaslı ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek. Bölgedeki yakın ülkeler için sağladığı lojistik avantajdan dolayı Kale Grubu için üs görevi görecek Kalekim Erzurum fabrikasında, önümüzdeki süreçte su yalıtımı malzemeleri üretimi de yapılacak.



Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu’nun yapı kimyasalları sektöründeki lider firması Kalekim’in Erzurum Fabrikası hizmete açıldı. Tarihi İpek Yolu üzerindeki konumu nedeniyle coğrafi ve stratejik açıdan yüzyıllardır Doğu Anadolu’nun en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Erzurum’da; bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak Kalekim’in yeni fabrikasının açılışı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından yapıldı.


Kalekim Erzurum Fabrikası’nın, bölgedeki mevcut ve potansiyel pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 yıllık yatırım planları çerçevesinde hayata geçirildiğini söyleyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İpek Yolu üzerindeki Erzurum’un geçmişten bugüne önemli bir ticaret merkezi olduğunun belirterek şunları söyledi:


“1973 yılında seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimiyle faaliyetine başlayan Kalekim, 40. yılında, yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye’de ve bölgemizde birinci, Avrupa’da ise beşinci sırada yer alıyor. İnşaat sektörünün her türlü yapı kimyasallarının yanı sıra su ve ısı yalıtım malzemeleri ve boya-sıva da üreten Kalekim bu 40 yıllık süreçte, 500 çalışana, 8 fabrikaya, yıllık 500.000 ton satışa, 250 Milyon TL ciroya, emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun işe ulaştı.


Seramik yapıştırıcıları ve derz dolgu pazarında en çok tercih edilen ve koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlayan Kalekim’in Ar-Ge çalışmalarında yaklaşık 150 üründen oluşan ürün gamının tüm geliştirme ve iyileştirme faaliyeti, herhangi bir know-how transferi olmaksızın yürütülüyor.

 

Erzurum fabrikamız, kuruluş yeri analizi açısından; gerek lojistik imkânları, gerek hammadde kaynaklarına yakınlık, gerekse 630 km’den 192 km’ye inecek Erzurum hinterlandını içinde üretimin satışa çevrilmesi bakımından hem grubumuz hem de yapı kimyasalları sektörü için önemli bir tesis. Şu ana kadar 2,5 milyon TL’lik bir yatırım yaptığımız fabrikamız, Doğu Anadolu’nun merkez üssü ve en önemli ticaret merkezi olan Erzurum’un yanı sıra bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.


Doğu Anadolu’da, kuzeyden güneye ve batıdan doğuya geçen anayolların kesişim noktasında tarihi bir lojistik merkez olan Erzurum’daki fabrikamız ile bölgede hem bu anlayışı sergilemek hem de kendi hinterlandı içinde oluşmuş mevcut ve potansiyel pazar ihtiyaçlarımızı karşılayıp rekabet gücümüzü yükseltiyoruz. Bu fabrika ile bölgeye yakın olan Gürcistan ve Azerbaycan yönelik satış potansiyelimizi artırmak istiyoruz. Bu amacımızın somut bir göstergesi olan Kalekim Erzurum fabrikamız Türkiye için de çok önemli bir adım.


Kurulduğu günden itibaren ülkemizin sanayileşme sürecinde çok önemli bir rol oynamış; “Ticaretin bireyleri, sanayinin ise toplumları zenginleştireceği” sözünü şiar edinen Kale Grubu olarak, aynı felsefenin yeni bir zincirini, bir sanayi tesisini daha ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Grubumuz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.”



Geri Dön