28 / 03 / 2024

Kalekim Mardin Fabrikası hizmete açıldı!

Kalekim Mardin Fabrikası hizmete açıldı!

Kale Grubu'nun 5 milyon lira yatırımla kurduğu Kalekim Mardin Fabrikası, törenle hizmete açıldı. Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek.




Kale GrUbu'ndan yapılan açıklamaya göre, Geçmişte önemli bir ticaret merkezi ve binlerce yıllık kültür mirasına sahip olan Mardin'de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak Kalekim'in yeni fabrikasının açılışı, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından yapıldı.


Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek. Kuzey Irak ve bölgedeki yakın ülkeler için sağladığı lojistik avantajdan dolayı Kale Grubu için üs görevi görecek. Kalekim Mardin Fabrikası'nda, gelecek süreçte su yalıtımı malzemeleri üretimi de yapılacak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kalekim Mardin Fabrikası'nın, bölgedeki mevcut ve potansiyel pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 yıllık yatırım planları çerçevesinde hayata geçirildiğini belirterek, birçok dinin ve medeniyetin izlerini taşıyan ve binlerce yıllık bir kültür mirasına sahip olan Mardin'in geçmişte önemli bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti.


Türkiye'de 40. kuruluş yıldönümünü kutlayan, "seramik yapıştırıcıları" ve "derz dolgu" pazarında en çok tercih edilen ve kuruluşundan bugüne 500 çalışana, 8 fabrikaya, 500 bin ton satışa, 250 milyon lira ciroya ulaştığının altını çizen Okyay, şunları kaydetti:


"Kalekim Mardin fabrikamız, kuruluş yeri analizi açısından gerek lojistik imkanları, gerek hammadde kaynaklarına yakınlık, gerekse 190 kilometrelik Mardin hinterlandı içinde üretimin satışa çevrilmesi bakımından hem grubumuz hem de yapı kimyasalları sektörü için önemli bir tesis olacak. Şu ana kadar 5 milyon liralık bir yatırım yaptığımız Kalekim Mardin Fabrikası'nın, kısa süre içinde 10 milyon liralık yatırım değerini aşmasını planlıyoruz. Fabrikamız üretimi ile geçmişte önemli bir ticaret merkezi olan Mardin'e ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.


Mardin fabrikamız ile bölgede hem bu anlayışı sergilemek hem de kendi hinterlandı içinde oluşmuş mevcut ve potansiyel pazar ihtiyaçlarımızı karşılayıp rekabet gücümüzü yükseltmek, böylece bölgeye yakın olan Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Türki Cumhuriyetlerine ve özellikle de Kuzey Irak'a yönelik satış potansiyelimizi artırmak istiyoruz. Bu amacımızın somut bir göstergesi olan Kalekim Mardin Fabrikamız, Türkiye için çok önemli bir adım. Kurulduğu günden itibaren ülkemizin sanayileşme sürecinde çok önemli bir rol oynamış 'Ticaretin bireyleri, sanayinin ise toplumları zenginleştireceği' sözünü şiar edinen Kale Grubu olarak, aynı felsefenin yeni bir zincirini, bir sanayi tesisini daha ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz."




Dünya


Geri Dön