26 / 04 / 2024

Kamboçya'da çöken binada ölü sayısı 24'e çıktı!

Kamboçya'da çöken binada ölü sayısı 24'e çıktı!

Kamboçya'nın güneyinde yer alan Kep kasabasında inşaat durumunda olan bir binanın çökmesi sonucu yaşamını kaybedenlerin sayısı 24'e çıktı.



Kamboçya'nın güneyinde yer alan Kep kasabasında inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 24'e çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yerel basına konuşan Kep Valisi Ken Satha, olayda yaşamını yitirenlerin sayısının 24 olduğunu, en az 23 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Vali Satha, bina enkazından çıkarılan yaralılardan 20'sinin hastaneye sevk edildiğini, 3 kişinin kurtarılma çabasının ise devam ettiğini belirtti. 

Kamboçya'nın güneyinde bulunan Kep kasabasında cuma günü çöken inşaatın enkazında 4 kişinin cansız bedeni çıkarılmış, ölü sayısı dün 7'ye çıkmıştı.

Polis teşkilatının internet sayfasından yapılan açıklamada, çöken binanın sahibi olan ve inşaat işçilerini kiralayan Kamboçyalı çiftin sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtilmişti.

İnşaat durumundaki binanın en üst katına çimento döküldüğü sırada çöktüğü iddia edilmişti.

Sihanoukville şehrinde geçen sene Haziran ayında  inşaat halindeki binanın çökmesi sonucu 28 kişi ölmüş, 26 kişi yaralanmıştı.
 


Geri Dön