24 / 04 / 2024

Kamboçya çöken bina

Kamboçya çöken bina

Kamboçya Kep kasabasında inşaat halindeki bir binanın önceki gün çökmesi sonucu yaşamını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

Kamboçya'da çöken binada ölü sayısı 24'e çıktı!

Kamboçya'nın güneyinde yer alan Kep kasabasında inşaat durumunda olan bir binanın çökmesi sonucu yaşamını kaybedenlerin sayısı 24'e çıktı.

Ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen bina herkesi şaşırttı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen binanın son halini paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Oturduğunuz binada bu belirtiler varsa dikkat!

Oturdukları binanın olası depremlere karşı dayanıklılığını ölçtürmek ya da deprem sırasında binanın alabileceği hasarı öğrenmek isteyen bina sakinleri, site ya da bina yöneticisinden bu analizin yapılmasını isteyebilir.

Tüm binalara kimlik verilmeli!

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan deprem felaketlerinde yaşanan bina yıkımları ülkedeki binaların sağlık yapısını yeniden tartışılır hale getirdi. Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu, ülkede her binanın kimlik numarası olması ve buna göre her binaya karne verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

İzmir’i derinden sarsan ve can kayıplarına neden olan deprem sonrasında gözler yeniden konutların güvenirliliğine çevrildi. Peki yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

Kamboçya çöken bina Haberi

Kamboçya çöken bina

Kamboçya'nın güneyinde yer alan Kep kasabasında inşaat halindeki bir binanın önceki gün çökmesi sonucunda  hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yetkililer, Kep kasabasında cuma günü çöken inşaat durumundaki binanın enkazında gece de devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucu çok sayıda kişinin cesedine ulaşılmasıyla ölenlerin sayısının 36'ya yükseldiğini bildirdi.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen yaptığı açıklamada olayda 23 kişinin yaralı kurtulduğunu, kurtarma operasyonunun da sona erdiğini belirtti.

Kasaba yetkilileri, enkaz altında kalarak hayattını kaybedenler arasında en az 13 kadın ve 6 çocuk bulunduğu bilgisini paylaştı.

Kamboçya'da kadınların da inşaat işçisi olarak çalıştığı ve işçilerin ailesinin genel olarak inşaat sahasında yaşadığı biliniyor.

Polis teşkilatının yaptığı açıklamada, çöken binanın sahibi olan ve inşaat işçilerini kiralayan Kamboçyalı çiftin sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtmişti.

İnşaat durumunda olan binanın en...