27 / 04 / 2024

Kamil Berk: Pek çok proje için teklif alıyoruz!

Kamil Berk: Pek çok proje için teklif alıyoruz!

NG Hotels'in Sapanca diğeri de Afyon'da olmak üzere 2 oteli ve toplam 1.750 yatak kapasitesi bulunuyor. NG Hotels icra Kurulu Başkanı Kamil Berk, "Pek çok proje için teklif alıyoruz." diyor.



NG Topluluğu içinde yer alan NG Hotels, turizmde niş bir alan olan welness konusunda hizmet veriyor. Grubun biri Sapanca diğeri de Afyon'da olmak üzere 2 oteli ve toplam 1.750 yatak kapasitesi bulunuyor. NG Hotels icra Kurulu Başkanı Kamil Berk, NG Sapanca'nın Türkiye'de 8 kalite belgesi almaya hak kazanmış ilk 5 yıldızlı otel, NG Afyon'un ise 8 kalite belgesine sahip tek beş yıldızlı termal otel olduğunu söylüyor.

 

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Niş bir alanda rekabet etmekten memnun olduklarını belirten Berk, welness-sağlıklı yaşam konseptinin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla büyümekte olduğuna dikkat çekiyor. Pazarın büyüme temposuna ilişkin şöyle konuşuyor:

 

"Dünyadaki büyüme hızına oranla Türkiye'de daha gidecek çok yol olduğunu görüyoruz. Global Wellness Institute'ün 2017 raporuna göre wellness pazarı yıllık büyüme hızı yüzde 8 olan, 3,7 trilyon bir mega sektör ve bu alan global turizm endüstrisinin yüzde 15'ini oluşturuyor. Bu sektörün 680 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde toplam turizm endüstrisinin büyüme hızından yüzde 50 daha hızla büyümesi öngörülüyor. O nedenle büyük potansiyel arz eden bu alanın ülkemizde de geliştirilmesi ve dünyadaki emsallerine denk işletmeler oluşması lazım."

 

NG Hotels de pazarla birlikte büyümesini sürdürmek niyetinde. Grup, Sapanca'daki otelinin yanında 300 odalı yeni bir otel hayata geçirmeye hazırlanıyor. Berk, projenin çalışmalarının devam ettiğini söylüyor, Grubun welness dışında şehir oteli projesi de var. İstanbul Basın Ekspres yolunda yer alan İstanbul Marriott West'in inşaatı devam ediyor. Berk, "Projede 400 odalı beş yıldızlı otel, rezidans ve 3 bin 200 kişi kapasiteli kongre merkezi bulunuyor" diyor.

 

Orta vadede NG Hotels, yeni yatırımlara devam etmek niyetinde. Bu konudaki yaklaşımlarını da Kamil Berk, şöyle ortaya koyuyor: "Biz sürekli yeni projeler üreten ve genişleyen bir grubuz. Acele etmeden, doğru yatırımlarla büyümeyi planlıyoruz. Pek çok proje için teklif alıyoruz ve bunları dikkatle inceliyoruz. Bizim için doğru olduğuna inandığımız projelerin içinde oluruz. Yurt içinde ve yurt dışında yatırımları her zaman göz önünde bulunduruyoruz, Basın Ekspres yolundaki projemizde uluslararası bilinirliğinden dolayı Marriott markası ile franchise anlaşması yaptık. Grubumuzun kurumsal kimlik ve hedefleri doğrultusundaki iş birliklerine sıcak bakıyoruz."


"10 YILDIR TEŞBİH TOPLUYORUM"

 

Kamil Berk tüm kariyerini turizm sektöründe inşa etmiş bir profesyonel. Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim hayatını tamamladıktan sonra İstanbul Hilton Oteli’nde iş hayatına atılan Berk, 1989 yılında Divan Otel’de çalışmaya başladı. 1991 yılında Divan Otel Genel Müdürü, 2006 yılında da Divan Grubu Genel Müdürü oldu. Dalaman Hilton’un açılışında da genel müdürlük yapan Berk, 2009 yılında NG Grubu’na geçti. İş yoğunluğundan dolayı fazla boş vakti olmamasına karşın kendisi için zaman yaratmaya çalıştığını belirten Berk, neler yaptığını şöyle anlatıyor: "Spor olarak tenis, yürüyüş ve pilates olmazsa olmazlarım. Kışın kayak yapmayı çok dinlendirici buluyorum. Son 10 yıldır teşbih topluyorum. Şimdilik mütevazı bir koleksiyonum var."


Geri Dön