18 / 04 / 2024

Kamondo Apartmanı'nda 8 rezidans üst gelir grununa satılacak!

Kamondo Apartmanı'nda 8 rezidans üst gelir grununa satılacak!

Kazakların restorasyon çalışmaları için 4 milyon dolar ayırdığı İstanbul Karaköy'deki Kamonda Apartmanı'nda yapılacak 8 rezidans üst gelir grubuna pazarlanacak.



Venedik’te yaşayan İspanyol kökenli Kamondolar, 17. Yüzyıl’da İstanbul’a yerleşmiş Yahudi bir aile. Osmanlı’da gayrimenkul edinme izni alan ilk yabancı uyruklu kişi olan Abraham Kamondo, kardeşi Isak ile birlikte “Isak Kamondo ve Şürekası” isimli bankayı kurarak, Kırım Savaşı’nda Osmanlı’yı finanse etti. Dersaadet Tramvay Şirketi’nin de ortakları arasında yer alan Kamondolar, İstanbul’da ilk belediye ve modern eğitim kurumlarımn oluşumunda da rol aldı. Kamondo ailesi, İstanbul’da kendi adlarını taşıyan Kamondo Apartmanı’m sadece 3 yılda inşaa ettirdi.


Galata bankerleri


Dış borçlanma zamanında Osmanlı Sarayı ve yabancı finans kaynakları arasında önemli bir köprü oluşturan Kamondo ailesi, sonradan yerleştiği Paris’te sanatçıları koruyan en önemli ailelerden birisi oldu. İstanbul’un modernleşmesinde önemli rol oynamış Osmanlı’nm Rothschildler’i olarak adlandırılan Galata bankerlerinin en ünlülerinden Kamondo ailesinin adını taşıyan apartmanın hisseleri 8 Türk ailesinin elinde geçti. Yıllar sonra binayı ana hissedarı olduğu Beyoğlu A.Ş. aracılığıyla satın alan ünlü Kazak şirketi Capital Partners’in Kamondo Apartmanı için yaklaşık 1 milyon dolar ödediği öğrenildi.


Üst gelir grubu için 


Kazakların restorasyon çalışmaları için 4 milyon dolar ayırdığı apartmanda yapılacak 8 rezidans üst gelir grubuna pazarlanacak. inşaat projeleri Kazkommertsbank’ın da dahil olduğu bir grup güçlü Kazak bankası tarafından desteklenen Capital Partners geçtiğimiz ay Bodrum’da içinde marina, golf sahası ve otel yapacağı 14 koyun bulunduğu 4 milyon 800 bin metrekarelik arazi satın aldı. Capital Partners’ın geçen yıl aldığı ve restorasyonunu tamamladığı Galata’daki 110 yıllık tarihi bina Bizzo Apartmanı’nda yapılan 7 rezidans ise 300 bin dolardan satıldı.


Hale TAN / Takvim  


Geri Dön