19 / 04 / 2024

Kamu bankalarından yüzde 0,64 faizli konut kredisi!

Kamu bankalarından yüzde 0,64 faizli konut kredisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisi bugün devreye alınıyor. Kamu bankaları konut kredisinde uygulanacak faizleri açıkladı...



Kamu bankaları koronavirüs kapsamında normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için dört yeni kredi paketini yürürlüğe aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kamu bankaları tarafından konut kredisi faiz oranlarında indirim yapıldı. 

Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranlı kredi fırsatı sunuldu.

Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin yararlanabilmesi amacıyla müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırıldı ve üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir)  krediyeçekilecek konutlar için 750 bin TL, diğer şehirlerimiz için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullanma imkanı bulunmakta. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulamaya koyulacak.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile finansman fırsatı sağlanacak.

Kamu bankalarından yüzde 0,64 faizli konut kredisi!

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile kredi imkanı sağlanacak.

Kamu bankalarından yüzde 0,64 faizli konut kredisi!

Konut kredisinde tüm zamanların en düşük faiz oranı!


Geri Dön