19 / 04 / 2024

Kamu gayrimenkulleri karakol olarak kullanılabilecek!

Kamu gayrimenkulleri karakol olarak kullanılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan Kanun gereğince İçişleri Bakanlığının güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu gayrimenkulleri Bakanlar Kurulu kararıyla resen Hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığına tahsis edilecek..



6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.


Kanun ile birlikte Kamulaştırma Kanunu'nda yapılan düzenlemelere göre; İçişleri Bakanlığının güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve il özel idareleri dâhil mahalli idareler ve diğer kamu tüzel kişilerine ait taşınmazlar, kaynak veya irtifak hakları, Bakanlar Kurulu kararıyla resen Hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığına tahsis edilecek.


Taşınmazın bedeli, tescil işleminden itibaren altmış gün içinde bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen kriterler de dikkate alınmak suretiyle valiliklerce resen tespit edilecek. Bedele ilişkin itirazlar Danıştaya yapılacak. 


İtirazlar tescil işlemini durdurmayacak. Mahkemelerce ihtiyati tedbir ve yürütmenin durdurulması kararları verilemez, 3533 sayılı Kanun hükümleri uygulanmayacak. Bu taşınmazlara ilişkin olarak ihtiyaç duyulan imar planı değişiklikleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca resen yapılacak veya yaptırılacak.


Kamulaştırma Kanunu'nda değişiklik 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön