26 / 04 / 2024

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründe ihale veya davetle kazanılan işlerle ve 4734 sayılı Kanunun 21/b maddesiyle ilgili açıklamalar yaptı ve yeniden revize etme çalışmasını başlatıldığına dikkat çekti.



TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründe ihale veya davet yoluyla kazanılan işlerle ve 4734 sayılı Kanunun 21/b maddesiyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Erdal Eren, inşaat sektöründe ihale veya davet yoluyla alınan projelere ilişkin gerçekleştirdiği açıklamasında, 21/b maddesinin kamuoyuna ve basına daha çok “pazarlık usulü” şeklinde yansıdığını belirtti.

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

Eren, 21/b maddesinin inşaat sektöründe ve kamuda oluşturduğu algıyla ilgili şunları söyledi:

“21/b, belli firmalar arasında acil işlerin, yani bir deprem ya da felaket sonrasında bir an önce veya başka bir projenin tamamlanması için elzem olan ve başlanması gereken projeler için Kamu İhale Yasası’nda olan bir madde. Son yıllarda yapılan bazı revizyonların içinde, idarenin uygun görmesi halinde de o maddeden ihale edebilme imkânı doğdu. Bu biraz hakikaten kamuoyunda ve meslektaşlarımızın arasında da eleştirilen bir model. Acaba fazla aciliyeti olan işler mi veriliyor? Bazı işler var hakikaten bir an önce ihale edilmezse sorun olacak.

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın, reform ile yaptığı önemli açıklamaların içinde kendi ağzından, 'Kamu İhale Yasası’ndaki bu esnetmeleri bir an önce revize edip, belirli bir standarda yeniden getirmeliyiz' dedi. Nitekim Kamu İhale Kurumu’muz hemen çalışmaya başladı ve yeniden revize etme çalışmasını başlattılar. Bu maddenin yeniden gerçekten gerektiğinde kullanılması haline dönüştürülüyor.”

Kamu İhale Sistemi'nde neler değişecek?


Geri Dön