25 / 04 / 2024

Kamu sosyal tesis fiyatları 2015!

Kamu sosyal tesis fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak kamu sosyal tesis fiyatları, 15 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında yer alıyor. Peki, kamu sosyal tesis fiyatları 2015 ne kadar?



Kamu sosyal tesis fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak kamu sosyal tesis fiyatları, 15 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında yer alıyor.


Eğitim ve dinlenme tesisleri..

Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinden 2015 yılında alınacak en az bedeller, tesislerin bu Tebliğ ekinde (Ek-1) belirtilen özellikleri göz önünde bulundurularak, aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir:


1 - Ek-1’de sayılan özelliklerden onbeş ve daha fazlasını taşıyan tesislerde kişi başına günlük 14,85 TL yemek ve 5,85 TL (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 7,75 TL) konaklama bedeli,


2 - Ek-1’de sayılan özelliklerden asgari oniki ve en fazla ondört tanesini taşıyan tesislerde kişi başına günlük 12,75 TL yemek ve 5,10 TL (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 6,60 TL) konaklama bedeli,


3 - Ek-1’de sayılan özelliklerin oniki tanesinden daha azı bulunan tesislerde kişi başına günlük 10,10 TL yemek ve 4,25 TL (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 6,25 TL) konaklama bedeli,


alınır.


4 - Ayrıca, konut veya bağımsız bölümde; buzdolabı bulunanlarda günlük en az 2,10 TL, televizyon bulunanlarda günlük en az 2,30 TL ve klima bulunanlarda günlük en az 3,20 TL, konut başına ilave bedel alınır.


Misafirhaneler..

1 - Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 7,75 TL alınır. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli tespit edilebilir.


2 - Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ekli (H) cetvelinin dipnotunda yer alan hükme göre %50 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin 1/2’sini, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurtiçi gündeliklerinin %50 artırımlı miktarının tamamını geçemez.


Misafirhanelerden yararlanan geçici görevli personel hangi kamu kurumunda çalışırsa çalışsın hepsine aynı tarife uygulanacaktır.


Diğer sosyal tesislerden yararlandırılan geçici görevli kamu personeli ile geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli hakkında da yukarıdaki hükümler uygulanır.


3 - Her ne ad altında ve sürede olursa olsun (kiralanmış olan yerler dahil) kurumun tasarrufunda olan yerlerde personelin konaklaması halinde (lojman olarak tahsis edilenler hariç), bu yerler de “Misafirhane” kapsamında değerlendirilecektir.


Krei ve çocuk bakımevleri ücretleri..

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek Devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 140,00 TL olarak tespit edilmiştir.


Ancak belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkilidir.


Kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğ 2015 tam metni!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön