29 / 03 / 2024

Kamuda çalışan 700 bin işçi için sona gelindi! Bu çalışanları çok sevindirecek talepler tek tek açıklandı!

Kamuda çalışan 700 bin işçi için sona gelindi! Bu çalışanları çok sevindirecek talepler tek tek açıklandı!

Kamu kesiminde çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, toplu iş sözleşmesiyle ilgili çalışmanın önümüzdeki hafta başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim edileceğini bildirirken, taleplerini de sıraladı.



Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle ilgili bir basın toplantısı yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, söz konusu çalışmaya bugün son halinin verileceğini ve önümüzdeki hafta başında da çalışmanın bakanlığa teslim edileceğini duyurdu.

Kamuda çalışan 700 bin işçi için sona gelindi! Bu çalışanları çok sevindirecek talepler tek tek açıklandı!

Atalay, toplu iş sözleşmesine ilişkin çalışmanın bitmek üzere olduğunu haber vererek, çalışmada, taban ücretleriyle ilgili iyileştirmeler, refah payı, ilk 6 ayla ilgili talep edilecek zam, sosyal yardımlar, fazla çalışma ücretleri ve hizmet zammı gibi yaklaşık 18’e yakın madde bulunduğunu söyledi.

“KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZ!”

Kamuda çalışan işçilerle ilgili toplu iş sözleşmeleri öncesi ilgili Hak-İş’le de görüştüklerini bildiren Atalay, “700 bine yakın kamu sözleşmesinin bir an evvel bitmesiyle ilgili arkadaşlarımız çalışma yapmakta. Sözleşme öncesi bizim de işçinin de talebi, seçim sathı mahalline girmeden kamu sözleşmelerini tamamlamak” ifadelerini kullandı.

Sendikalar ve işçilerin kırmızı çizgisinin kıdem tazminatı olduğunu söyleyen Atalay, kıdem tazminatı almayanlarla ilgili bir düzenleme yapılması halinde destek vereceklerini belirterek “Ancak kıdem tazminatıyla ilgili ‘Patronlarla konuşalım’ denecekse, biz ne zaman sermayeyle konuşsak eldeki imkanları kaybettik” açıklamasında bulundu.

Atalay, bu nedenle kıdem tazminatına, örgütlenmeye patronların dışında herkesin ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön