23 / 04 / 2024

Kamuya ait 60 bin lojman satılacak!

Kamuya ait 60 bin lojman satılacak!

Bu ay Meclis'e girmesi hedeflenen Torba Kanununun tasarısında kamuya ait 60 bin lojmanın satışa çıkarılacak. Elde edilecek gelir ile de kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak.



Meclis'e girmesi için hazrlanan 130 maddelik Torba Tasarı, birçok sektörde yeni düzenlemeler getirecek. Torba tasarıda lojman ve tarım arazisine yönelik değişiklikler de yer alıyor. 


Bu ay Meclis'e girmesi beklenen Torba Kanununda dikkat çekici düzenlemeler arasında lojmanların satışı yer alıyor. Maliye Bakanlığı, atıl durumda olan, durumunun düzeltilmesi için yapılacak masraflara değmeyecek kamu lojmanlarını satışa sunacak. 


Bu lojmanların 210 bin adetin içerisinde 60 bin kadar olduğu kaydedildi.  Satışa çıkarılacak olan lojmanların, depreme dayanıklı olmadığı, yapı ruhsatı bulunmadığı, geriye dönük yaklaşık 20-25 yıllık binalar olduğu açıklandı.  Bu bağlamda lojmanların satışı ile kentsel dönüşüme de kaynak sağlanacak. Ayrıca, ihtiyaç halinde yeniden kamu lojmanı da inşa edilebilecek. 


ARAZİLER TOPARLANACAK

Yeni getirilecek olan düzenlemeler ile mücavir alan dışında kaldığı halde köy statüsünü aşamamış ancak belediyelik haline gelmiş araziler de toparlanacak. 


Yapılacak olan değişiklik ile  en az 7-10 yıldır yaşayan kişilere tarımsal üretim yapmaları şartı ile bu yerleri satın almaları da sağlanabilecek. 


Yeni Şafak 


Geri Dön