28 / 03 / 2024

Kamu binalarının satışı

Kamu binalarının satışı

Bu ay Meclis'e girmesi hedeflenen Torba Kanununun tasarısında kamuya ait 60 bin lojmanın satışa çıkarılacak. Elde edilecek gelir ile de kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak.

Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı!

Kamu kurum ve kuruluşlarına özel güvenlik hizmeti sağlayan Akdeniz Güvenlik, yeni unvanıyla Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı. 

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kamuya ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yüksek riskli binaların satılması ve kiralanması engellenecek!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda olası büyük depremde yıkılma riski yüksek olan binaların satılıp kiralanmasına yönelik öneriler gündeme alındı.

Aydın'daki kamu binalarının kira tutarları mecliste!

Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının risk durumu ölçülüyor!

Ülke genelinde 480 bin kamu binasının envanteri hazırlanıyor. Üniversitelerin desteğiyle üretilen modelde bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumu tespit ediliyor.

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM'de!

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve deprem risk haritasının yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

McLaren 'sanat eseri' binalarını satıyor!

İngiliz süper spor otomobil üreticisi McLaren, “sanat eseri” olarak nitelendirilen binalarını satıyor. Zak Brown, “Neden binalara para bağlıyoruz ki? Biz emlak şirketi değil, yarış takımı ve otomotiv üreticisiyiz” dedi.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Konut kredileri ile sağlanan kolaylıklar sayesinde vatandaşlar ikinci el konut satışına yönelmişti. Ancak geçtiğimiz gün itibariyle faiz oranları yükselmeye başladı. Peki kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Hasar gören kamu binalarının güçlendirme ihaleleri TBMM'de!

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören kamu binaları ve bu binaların güçlendirme ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının satışı Haberi

Kamu binalarının satışı

Meclis'e girmesi için hazrlanan 130 maddelik Torba Tasarı, birçok sektörde yeni düzenlemeler getirecek. Torba tasarıda lojman ve tarım arazisine yönelik değişiklikler de yer alıyor. 


Bu ay Meclis'e girmesi beklenen Torba Kanununda dikkat çekici düzenlemeler arasında lojmanların satışı yer alıyor. Maliye Bakanlığı, atıl durumda olan, durumunun düzeltilmesi için yapılacak masraflara değmeyecek kamu lojmanlarını satışa sunacak. 


Bu lojmanların 210 bin adetin içerisinde 60 bin kadar olduğu kaydedildi.  Satışa çıkarılacak olan lojmanların, depreme dayanıklı olmadığı, yapı ruhsatı bulunmadığı, geriye dönük yaklaşık 20-25 yıllık binalar olduğu açıklandı.  Bu bağlamda lojmanların satışı ile kentsel dönüşüme de kaynak sağlanacak. Ayrıca, ihtiyaç halinde yeniden kamu lojmanı da inşa edilebilecek. 


ARAZİLER TOPARLANACAK

Yeni getirilecek olan düzenlemeler ile mücavir alan dışında kaldığı halde köy statüsünü aşamamış ancak belediyelik haline gelmiş araziler de...