19 / 04 / 2024

Kanadalı turizm acentelerinin gözü Erzurum'da!

Kanadalı turizm acentelerinin gözü Erzurum'da!

Kanadalı turizm acentelerinin gözü Erzurum' da. Kanada' nın önemli turizm acentelerine envanter toplamak için Erzurum' a gelen tur operatörleri, bölgede yapılan doğa sporlarının listesini çıkartıyor.



Erzurum'da düzenlenen "Buz Tırmanış Çalıştayı"na katılan dünyaca ünlü dağcılarla bölgeyi gezen Kanadalı tur operatörleri Nick Niebuhr ve Colleen Putman, yaptıkları tespitleri rapor halinde turizm acentelerine sunacak.


Bir yandan bölgenin turizm envanterini çıkartan ikili, diğer yandan dünyaca ünlü dağcı ve kayakçılarla kentte düzenlenen faaliyetlere katılıyor. Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde kamp yapan milli kayakçılarla pistlerde kayan Kanadalı tur operatörleri, Uzundere ve Tortum ilçelerinde milli dağcı Tunç Fındık'la donmuş şelalelere tırmanış gerçekleştirdi.


Putman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlayacakları raporun ardından Kanada'dan, Erzurum'a ve çevre illere çok sayıda turistin gelmesini sağlayacaklarını söyledi.


Erzurum'a gelmeden önce farklı branşlardaki doğa sporlarının burada aynı anda yapıldığını görmeyi beklemediklerini belirten Putman, şöyle devam etti:


"Erzurum'a ve çevre illere turist getirmek isteyen turizm acentelerine rapor hazırlamak üzere buraya geldik. Burada bir çalışma programı hazırlayarak hangi doğa sporlarının yapıldığını, raporla acentelere vereceğiz. Bölgede yaptığımız araştırmalarda aynı ayda farklı doğa sporlarının yapıldığını görmek doğrusu bizi çok şaşırttı. Bu kadar doğa sporunun aynı anda burada yapıldığını bilmiyorduk. Kentte, kaya tırmanışı, rafting, trekking, kayak, buz tırmanışı, kar raftingi, gece kayağı gibi çok sayıda spor branşını burada aynı anda yapabiliyorsunuz. Üstelik hepsini aynı günde de yapabilirsiniz. Hazırlayacağımız raporun ardından uzun yıllar bölgeye çok sayıda turistin geleceğine inanıyoruz. Zaten burada büyük bir potansiyel var."


- "Burada yapılan doğa sporlarının birçoğunu tesadüfen öğrendik"


Putman, Kanada'nın doğa sporlarında dünyanın önemli ülkeleri arasında yer aldığını ve Erzurum'un da Kanada ile eş değer olduğunu anlattı.


Erzurum'da bazı doğa sporlarının yapıldığını tesadüfen öğrendiklerini vurgulayan Putman, şunları kaydetti:


"Kente gelmeden önce burada dağcılığın ve kayağın bu kadar geliştiğini bilmiyorduk. Palandöken Dağı'nda tesadüfen karşılaştığımız dağcı Tunç Fındık sayesinde bazı doğa sporlarının yapıldığını öğrendik. Kanada da bilindiği üzere dağcılık, kaya ve buz tırmanışlarında önemli bir potansiyele sahip. Erzurum'un da böylesine büyük bir potansiyele sahip olduğunu bilmiyorduk. Ünlü dağcınız Tunç Fındık bize, 'Buz tırmanışı yapalım mı' dediğinde şaşırmıştık. Onların tırmanış yapacağı alana araç kiralayarak geldik ve gördüğümüz manzara karşısında büyülendik."


- Bölge için özel rehberler oluşturulacak


Putman, Erzurum ve bölge illerine yönelik önemli projeler düşündüklerini, özellikle Erzurum'da yapılan kar raftingini çok beğendiklerini söyledi.


Doğa sporlarında Erzurum'un marka olabileceğini anımsatan Putman, "Kaya ve buz tırmanışlarında burası öncü olabilecek bir yer. Burada kaldığımız süre içerisinde her yeri gezerek bu güzellikleri görmek istiyoruz. Burada gördüğümüz kadarıyla her yerde ayrı bir güzellik var. Sadece bu bölgeyle ilgilenen rehberler bulunduracağız ve göndereceğimiz turistlerle özel olarak onların ilgilenmesini istiyoruz. Bu rehberlerden birisinin de Tunç Fındık olmasını çok isteriz. Umarım bundan sonraki süreçte uzun yıllar bu bölgede çalışmalar yapacağız" diye konuştu.


AA


Geri Dön