25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul 22 Aralık'ta halkın görüşüne sunulacak!

Kanal İstanbul 22 Aralık'ta halkın görüşüne sunulacak!

Kanal İstanbul projesi 22 Aralık’ta halkın görüşüne sunulacak. 45 kilometre uzunluğunda olacak kanal, Küçükçekmece’den başlayacak, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir’den geçecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemlerinden olan 2011 yılında kamuoyuna "Asrın Projesi" olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesinde merakla beklenen güzergah netleşti. 5 ayrı güzergahı üzerinde çalışmaların yapıldığı projede 3’üncü havalimanına yakın olan güzergah tercih edildi. Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, proje  Küçükçekmece’den başlayacak, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir’den geçecek. 45 kilometre uzunluğunda olacak Kanal İstanbul projesi 22 Aralık’ta halkın görüşüne sunulacak. 


Kanal İstanbul projesi kapsamında kıyı yapıları, yat ve konteyner limanları, lojistik merkezleri, deniz dolgusu, dip taraması, beton santralleri bulunuyor.


Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Kanal İstanbul’un teknik raporlarına ulaşamadıklarını, bilgi edinme hakkı çerçevesinde bakanlığa başvurduklarını söyledi. Bozoğlu, “Biz bu tür projelere karşı çıkmıyoruz. İnceleyip görüşümüzü ona göre söylemek istiyoruz. Ancak kentlerin sorunlarına çözüm üreten projelere ihtiyaç var. İstanbul’un hava kirliliği, içmesuyu, trafik, göç, altyapı gibi temel sorunları var." ifadelerini kullandı. 


6 soruda Kanal İstanbul güzergahı!

 


Geri Dön