26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul çalışmaları hızlandı!

Kanal İstanbul çalışmaları hızlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın projeleri ile 2020 yılı hedefleri, Komisyonda tamamlanan bütçe görüşmelerinde ortaya konuldu. Türkiye'nin en stratejik mega projelerinden Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için de çalışmalar hızlandırıldı...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yürüttüğü projeler ile 2020 yılı hedefleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tamamlanan bütçe görüşmelerinde ortaya konuldu. 

Mega proje için çalışmalar hızlandırıldı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yıllık 25 milyon ton kapasiteye ulaşacak Filyos Limanı, Karadeniz'in çıkış kapısı olacak ve Marmara limanları ile boğazların yükünü hafifletecek. Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demir yolu ağı üzerinden güneye ve Orta Doğu'ya ulaşımına da katkı sağlanacak. Üstyapı ile ekipman sağlama işlerinin yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanıyor.

Türkiye'nin en stratejik mega projelerinden Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için de çalışmalar hızlandırıldı.

Kanal İstanbul projesi, Boğaz'da tehlikeli madde taşıyan gemilerin oluşturduğu riskin giderek artması nedeniyle proje önem taşıyor. Yıllık ortalama geçen gemi sayısının 44 bini bulması, İstanbul Boğazı'nın tarihsel dokusunun yanında, seyir, can, mal ve çevre emniyetini tehdit ediyor. Bu sebeple Bakanlık tarafından Kanal İstanbul Projesi'ne büyük önem veriliyor.

Teknik çalışmaları bitirilen Kanal İstanbul projesinin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmalarında sona gelindi. Çevre Düzeni Planı'nın kesinleşmesini müteakip ihaleye çıkılacak.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, cinayet projesidir!

Kanal İstanbul yeniden tartışılmaya başlandı!

Mevlüt Çavuşoğlu: Kanal İstanbul ile tarih değişecek!
 


Geri Dön