23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul fiyatları çıldırttı!

Kanal İstanbul fiyatları çıldırttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, kamuoyuna " Çılgın Proje " olarak lanse edilen Kanal istanbul Projesinin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi.



Kamuoyunda "çılgın proje" ğu spekülasyon, bölgedeki EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, kamuoyuna "Çılgın Proje" olarak lanse edilen Kanal istanbul Projesinin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi. Kaya, 3. Havalimanfnın bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti. Henüz netleşmiş bir imar planı bulunmamasına rağmen, projelerin kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte Kanal istanbul çevresinde arazi fiyatlarında yoğun talepten dolayı kısa sürede ciddi artışlar görüldüğünü vurgulayan Kaya. 


olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin neden olduarsa fiyatlarını son 1 yılda 2 ile 4 kat oranında artırdı. 

Havaalaına yakın araziler imara açılıp arsaya dönüştükten sonra fiyatlarının son 5 yılda yüzde 100'den fazla artış gösterdiğini söyledi. 


Projenin açıklanmasından sonra tavan yapan arsa fiyatlarının son 1 yılda ise 2 ile 4 kat oranında artığını belirten Kaya, özellikle Arnavutköy ilçesinin Bolluca, Haraççı, Boğazköy, Boyalık, Yeniköy ve Taşoluk Mahalleleri, Başakşehir ilçesi'nin Kayabaşı, Bahçeşehir ve Ziya Gökalp Mahallelerine yatırımcı taleplerinin oldukça arttığını gözlemlediklerini ifade etti. Kaya. 2018 yılı içerisinde bitirilmesi öngörülen 3. Havalimanı Projesi ve 3. Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yolu ile inşaatı sürmekte olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin de bu yapı alanı içinde konumlandığını belirterek söz konusu bölgede 2014 - 2019 yılları içerisinde E-5 Karayolu - TEM Otoyolu - Arnavutköy Merkez ve inşaatı sürmekte olan 3. Havalimanı alanı istikametindeki metro hattının hizmete girmesinin planlandığını da söyledi. 


Milli Gazete


Geri Dön