16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor!

Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "Teklifle, Kanal İstanbul, lojistik merkezleri, manevra alanları ile alakalı, bunların yap-işlet-devret modeli ile yapılabilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor. Muhtemelen bunlar da komisyonda görüşülecektir" dedi...



AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Başkanlığının komisyona, yap-işlet-devret ile alakalı bir teklifi daha havale ettiğini ifade etti ve "Teklifle, Kanal İstanbul, lojistik merkezleri, manevra alanları ile alakalı, bunların yap-işlet-devret modeli ile yapılabilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor. Muhtemelen bunlar da komisyonda görüşülecektir." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başka bir soru üzerine Muş, yap-işlet-devret ile ilgili kanunda nelerin böyle yapılabileceği konusunda tanımlamalar bulunduğunu vurguladı.

Bu kanuna su yolu tanımının eklendiğini anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Muş, şunları kaydetti:

"Su yolu; iki kısmı, göl ya da denizi birleştiren kavramdır ama ben kamuoyunda bilinen tabiriyle Kanal İstanbul olarak ifade ettim. Bakanlığa bu konuda yetki verilmektedir. Bakanlık bunu yap-işlet-devretle yapar, kendisi yapar, başka bir şekilde yapar, o bakanlığın yapacağı fizibilite çalışmalarında şekillenecektir." 


Geri Dön