28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul ile Boğaz'daki trafik rahatlar!

Kanal İstanbul ile Boğaz'daki trafik rahatlar!

Ünlü tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, Boğaz'daki trafiğin rahatlaması için, Kanal İstanbul projesinin gerekli olduğunu belirterek "İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez." dedi.



Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerine katılan ünlü tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, Boğaz'daki trafiğin rahatlaması için, Kanal İstanbul projesinin gerekli olduğunu söyledi. Ortaylı, “İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez. Aksi takdirde her gün deniz kazaları olur” dedi.


Kanal İstanbul ile Boğaz daki trafik rahatlar!


İlber Ortaylı Kanal İstanbul ile ilgili şu şekilde konuştu; "Zaten Lozan değişti ve daha çok değişecek. Montrö Lozan’ın tashihi demektir. Daha da tashihi edilecek çünkü İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez. Aksi takdirde her gün deniz kazaları olur haberiniz olsun. Yani bundan sonra ciddi bir hükümetin programı o çılgın kanal denen kanalın yapılmasıdır. Onu aklı başında jeologlar Celal Şengör gibileri evet diyorlar, bu iş lazım diyorlar. Çünkü İstanbul boğazları milletler arası bir trafiğe müsait değildir. Lozan ve Montrö zamanında buradan geçen gemilerin yoğunluğu yüzde 1’in de altında. Bu hacmi kaldıramaz. İstanbul’un nüfusu 1 milyondu boğaz işlemiyordu zaten. Şimdi bizim okuldan bile motor kalkıyor sabah akşam karşıya. Servisle taşıyacak halimiz yok. Her yakada 10’ar milyon adam yaşıyor"



Akşam




Geri Dön