25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 



AKP milletvekilleri Kanal İstanbul başta olmak üzere turizm alanlarına yatırım yapacaklara ilişkin yeni muafiyetler ve teşvik ödemeleri için kanun teklifi hazırladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan yeni “turizm torbası” ile belediyelerin elindeki çok sayıda yetki alınırken tartışmalı bölgelere Cumhurbaşkanı kararıyla yapılacak turizm yatırımları ise “ödüllendirilecek.”

Yeni turizm torbasında kültür ve turizm koruma ve geliştirme bölgelerine yönelik düzenlemelere de yer verildi. Teklifin yasalaşması halinde, kış sporları ve su sporlarının yapıldığı alanlar ve sağlık turizmi alanları, kültür ve turizm koruma ve geliştirme bölgeleri arasından çıkarılacak. Bu alanlarda yapılaşma daha kolay olacak.

Kanal İstanbul da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

TEKLİFTE NELER YER ALDI?

Teklif, Kanal İstanbul’un turizm bölgesini etkileyecek düzenlemeleri de kapsıyor. Buna göre, Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilen turizm yatırımlarında, her türlü istisna, vergi ve ödeme muafiyeti ile teşvik hükümleri uygulanacak. Ayrıca, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın uygun görmesi halinde “yat limanı” yapılması için özel şirketlere kamu arazileri tahsis edilebilecek ve bu konuda bir bedel de alınmayabilecek.

Kanal İstanbul için hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz!

Kanal İstanbul için flaş açıklama!


Geri Dön