25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak?

Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak?

Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde bulunuyor. Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı'nda geçerek Terkos Gölünün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak



7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde yer alan Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak sorusunun cevabından önce projenin detaylarından bahsedelim.


Marmara Denizi ile Karadeniz'i bağlayacak olan Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü bölgesinde yaşama geçirilecek.


Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak?

Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak sorusuna kurulan rezerv alanlarına deprem riski yüksek olan ilçeler taşınacak yanıtı veriliyor.


Kanal İstanbul projesi toplam 30 milyon metrekare alan üzerine kurulacak. Kanal İstanbul'un doğu ve batı yakalarının tepe noktalarına gökdelenler inşa edilecek. Tepe noktaları ile kanal arasında kalan alanda ise apartmanlar, villalar ve teras evler yükselecek.


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız


Kanal İstanbul la deprem riskli ilçeler ne olacak?


Geri Dön