29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul'la yeni bir çağın kapısı aralanıyor!

Kanal İstanbul'la yeni bir çağın kapısı aralanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öncülüğünde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde gerçekleştirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi'ne, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın yıl dönümünde start verildi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öncülüğünde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde gerçekleştirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi'ne, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın yıl dönümünde start verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; etkinliğin açılışında konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. 

Kanal İstanbul la yeni bir çağın kapısı aralanıyor!

- "Kanal İstanbul ile ulaşım sektöründe yeni bir çağın kapısını aralıyoruz"

Adil Karaismailoğlu, bütün dünya denizcilerini yakından ilgilendirecek olan Kanal İstanbul projsinin üzerine inşa edilecek ilk köprünün temelinin geçtiğimiz hafta atıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul ile aslında ulaşım sektöründe yeni bir çağın kapısını aralıyoruz. Bu proje; dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik ve ekonomik gelişmeler, değişen ticari yönelimler ve gerek ülkemizin gerekse dünyanın ulaştırma altyapıları konusundaki artan ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan bir vizyon projesidir."

Mevcut trafik yüküyle İstanbul Boğazı'nda seyir, can, mal ve çevre güvenliğinin risklerle karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, artacak trafik sebebiyle Boğaz'ın yetersiz kalacağına, bu kadar geminin Boğaz'dan geçmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesiyle Boğaz'daki trafik yükünün hafifletileceğini, yaklaşık 2 güne ulaşan ve gelecekte çok daha artacak bekleme sürelerinin düşeceğini belirtti. 

Kanal İstanbul la yeni bir çağın kapısı aralanıyor!

Kanal İstanbul projesinin İstanbul Boğazı'ndan 13 kat daha güvenli olacağına vurgu yapan Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması, toplumun refah seviyesinin yükseltilmesi amaçlarıyla Kanal İstanbul'un etkin, verimli ve süratli bir şekilde yapılmasını hedefliyoruz. Ülkemiz, uluslararası ulaştırma ve lojistik koridorlarından daha fazla pay alacak ve küresel ticarette daha etkin rol oynayacak. Geleceğimizi tasarlayan stratejik bir hamle ve kelimenin tam anlamıyla vizyon projesi olan Kanal İstanbul ile aslında ulaştırma sektöründe yeni bir çağın kapısını aralıyoruz."

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Türkiye, Kanal İstanbul'a kavuşacak!


Geri Dön