25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un alternatifi, Kanal Ankara!

Kanal İstanbul'un alternatifi, Kanal Ankara!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Bakan Kurum, Vadi Ankara Projesi'ne ilişkin detayları paylaştı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, Altıağaç ve Karaağaç Kentsel Dönüşüm Projeleri'ni yerinde inceledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Kurum, Vadi  Ankara  Projesi'ne ilişkin detayları da paylaştı. 

Sosyal anlamda en büyük proje

Kurum, "Kanal İstanbul'un alternatifini 'Kanal Ankara' olarak burada gerçekleştiriyor olacağız. Bu alan içerisinde rekreasyon, yürüme, koşu alanları, bisiklet yolları hepsi olacak ve Ankaralımıza kazandıracağımız gerçekten sosyal anlamda çok büyük bir proje olacak'' açıklamasında bulundu.

Dev projeye Bakanlık desteği

Bakan Kurum, Ankara'da birçok millet bahçesi projesi olduğunu söyledi. Vadi Ankara Projesi'nin Ankara ve Ankaralıya değer katacağını ifade eden Kurum, "Biz Ankara'nın, ilçelerimizin ihtiyacı olan her projeye Bakanlık olarak destek verme niyetindeyiz. Başkentimizi bulunduğu konumdan daha yukarı çekmek adına yapılması gereken ne varsa el birliği içerisinde, teşkilatımızla belediye başkanlarımızla birlikte karar verip, Ankaralılara hizmet etmekten gurur duyuyoruz. İnşallah bu hizmetlerimizin sayısını da arttıracağız" açıklamasında bulundu. 

Gecekonduların yerine yüksek katlı binaya izin yok!


Geri Dön