25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna yapılan itirazlar TBMM'de!

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna yapılan itirazlar TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesinin ÇED raporuna yönelik çevre ve şehircilik il müdürlüklerine yapılan itirazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Kanal İstanbul Projesinin ÇED raporuna yönelik çevre ve şehircilik il müdürlüklerine yapılan itirazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.    

CHP'li Zeybek, ''Bilindiği üzere; yapılması planlanan ve çeşitli tartışmalara neden olan Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporu açıklandıktan hemen sonra yurttaşlarımızın 'görüş ve önerilerine' sunulmuştu. Bunun üzerine projenin iptalini isteyen vatandaşlarımız, yalnızca İstanbul'da değil, ülkemizin dört bir yanındaki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin önünde 25 Aralık 2019 ve 2 Ocak 2020 tarihleri arasında uzun kuyruklar oluşturarak itiraz dilekçelerini vermişti'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek'in soruları:
1- Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporuna, 25 Aralık 2019 ve 2 Ocak 20200 tarihleri arasında tüm Türkiye'deki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yapılan itiraz sayısı kaçtır?

2- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ülkenin paydaşlarıdır. Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporu için Türkite Cumhuriyeti vatandaşlarının yaptıkları bu itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde ne ifade etmektedir? 

3- Yapılan itirazlar, Bakanlığınızı Kanal İstanbul Projesi için yeniden bir değerlendirme yapmaya sevk edecek midir? Bu idare Bakanlığınız da bulunacak mıdır?


Geri Dön