23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un depreme neden olacağı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul'un depreme neden olacağı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi'nin yer yüzü ve yer altı gerilme dengelerini bozarak depreme sebep olacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kanal İstanbul Projesi'nin yer yüzü ve yer altı gerilme dengelerini bozarak depreme sebep olacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1- Kanal İstanbul Projesi'nin yeryüzü ve yeraltı gerilme dengelerini bozacağı, inşaat ile ortaya çıkacak aşırı yüklemelerin depreme sebep olacağı iddiaları doğru mudur?
2- Anadolu plakasının Avrasya plakasına göre göreceli harekeketi nedeniyle yıllık ortalama hareket hızı 23mm/y olduğu göz önünde bulunduğurulduğunda, olası büyük Marmara Depremi gibi her bir depremde ortalama 4-5 m'lik kayma ve atım meydana geleceği iddiaları doğru mudur?
3- 40-50 büyük depreminin Kanal İstanbul'u kapatacağı iddiaları doğru mudur?
4- Olası büyük Marmara Depremi sonucunda adada mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması ve yardım dağıtımı için hazırlanmış acil eylem planı bulunmakta mıdır?
5- Milyonlarca insan deprem bölgesinde bulunan bir adaya mahkum etmenin izahı nedir?


Geri Dön