25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un kalbi Sazlıdere olacak!

Kanal İstanbul'un kalbi Sazlıdere olacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projelerinden İstanbul'a Yenişehir projesinin Eyüp ile Arnavutköy'ün Karadeniz'e bakan kısmına değil Sazlıdere Barajının kuzeyinde hayata geçirileceği iddia edildi. İşte kulislere bomba gibi düşen o iddia...



Kanal İstanbul'un kalbi Sazlıdere olacak! 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenişehir projesinin Arnavutköy'ün kuzeyinden Başakşehir Sazlıdere bölgesine kaydırılacağı iddia edildi. 


Yenişehir'in, Sazlıdere'nin kuzeyinde kurulacağı iddia ediliyor. Emlakkulisi.com'a ulaşan kulis bilgilerine göre; Rezerv Yapı Alanın ve Mikro Bölgeleme Etütleri bile yapılan Yenişehir projesinin Başakşehir, Hadımköy, Arnavutköy ve Küçükçekmece'yi de kapsayacak haritasının değişeceği dile getiriliyor. 


Arnavutköy ve Eyüp arasında, İstanbul'un kuzey kesimlerini kapsaması planlanan Yenişehir'in güneydeki Sazlıdere Barajı'nın kuzeyine kurulacağı söylentisi dolaşmaya başladı. 


İddialara göre 2 milyon 400 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde inşa edilecek 800 bin konut, Kanal İstanbul projesinin etrafında hayata geçirilecek.


Yenişehir planları sil baştan!


Arnavutköy ve Eyüp'te dilden dile yayılan kulis doğru çıkarsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve Mayıs ayında açıklanan İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanlarının Mikrobölgeleme Etütleri ve yerleşim haritaları tekrar çıkarılacak.


İddia doğru çıkarsa ne olacak?


Yenişehir projesinde lokasyon değişikliği iddiası doğru çıkarsa, Sazlıdere Barajı'nın kuzeyindeki Dursunköy, Çilingir ve Haraçcı Mahalleleri, Sazlıdere Barajı ile Şamlar Ormanı arasında kalan bölgede konut yoğunluğu yaşanacak..



Detaylı bilgiler için tıklayın!


Geri Dön