27 / 04 / 2024

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek!

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek!

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek. Kocaeli Kandıra'nın sahil bölgeleri Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağtrganlı'nın 1/5000'lik imar planları onaylandıktan sonra bölgede arsalar 3 katı değer kazanacak.



Kandıra'nın sahil bölgeleri Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağtrganlı'nın 1/5000'lik imar planları onaylandıktan sonra bölgede arsalar 3 katı değer kazanacak.  3 kat değerlenecek Büyükşehir Belediyesi'nin ocak ayı meclis toplantısında Kandıra'nın sahil bölgeleri Cebeci, Kefken, Kerpe ve Bağırganlı'nın 1/5000'lik imar plan uygulamaları görüşülecek. 1/5000'lik planlar onaylandıktan sonra bölgede arsaların değeri 3 kat artacak Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı 15 Ocak Perşembe günü Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcığlu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. Toplantıda 126 gündem maddesi görüşülecek. Meclis toplantısı Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Denetim Komisyonu'na üye seçilmesiyle başlayacak. 


Denetim Komisyonu üyeleri belediyenin 2014 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap, kayıt ve işlemlerinin denetlemesini gerçekleştirecek. 


KENT KONUT'A ORMAN KARAMÜRSEL'E SALON 


Mecliste Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde yer alan 24 bin 706 metrekarelik ormanlık alanın işletmesinin Kent Konut A.Ş.'ye devredilmesi, İzmit Kozluk ve Gündoğdu mahallelerinde yer alan 2 adet taşınmazın İzmit Belediyesi'ne, Karamürsel Akçat Mahallesi'nde bulunan Akçat Kültür Merkezi'nin zemin katındaki düğün salonu ve müştemilatının ise Karamürsel Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi karara bağlanacak. 


DERİNCE DENİZ MAHALLESİ'NDE İSU TAHSİLAT OFİSİ AÇILACAK 


Toplantıda alınacak kararlar gereği; Derince Deniz Mahallesi'nde yer alan Dilek İş Merkezi'nin zemin katında bulunan 3-4-5 nolu işyerleri İSU Genel Müdürlüğü'ne kiralanacak. İSU'nun bölgede tahsilat ofisi açması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de taşınmaz tahsis edecek. Belediye, Gölcük Saraylı'da yer alan kalıcı iş yerlerinde bulunan 8 adet mülkünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edecek. Plan ve Bütçe Komisyonu toplantıda Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda Yeni MİA Projesi de gündeme gelecek.

 

YENİ MİA PROJESİ GÖRÜŞÜLECEK 


Öte yandan daha önceki meclislerde teklif olarak gündeme gelen ve Yeni MİA Projesi ile ilgili İzmit Belediyesi'nin Körfez ve Sanayi mahalleleri sınırları dahilinde yer alan ve 465 hektar büyüklüğe sahip alanda hazırlanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili yazısı da meclis üyelerince tartışılacak. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyesi bir süre önce MİA Projesi'ni kamuoyuna duyurmuş ancak proje şikayetler sonucu görülen dava sürecinin ardından Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Bunun üzerin Büyükşehir Belediyesi meclisinin AKP'li üyeleri ve belediye bürokratları yeni bir proje oluşturulmasını gündeme getirmişti. 


toplam 689 geçici işçi vizesi ile ilgili raporunu sunacak. 


VERGİ BORCU KARŞILIĞI TAŞINMAZLAR 


Büyükşehir Belediyesi mecliste alacağı karar doğrultusunda Kartepe Sarımeşe bölgesinde yer alan 875 metrekare arsa hissesini, arsanın diğer hissedarı olan Tokosan Metal Elektronik inşaat Gıda Ürünleri İmalat Pazarlama San. Tic. Ltd. 

Şti'ne bedeli mukabilinde satacak. 

Torba yasa ile TBMM'de kabul edilen taşınmaz karşılığı vergi borcu ödemeden de yararlanacak olan belediye, İzmit Körfez Mahallesi'nde bulunan taşınmazlarını bedellerinin vergi borçlarının karşılığında Maliye Hazinesi'ne devredecek. 

Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projesi tramvay hattı Seka Koruma Amaçlı imar planlarına işlenmesi ile ilgili nazım ve imar plan değişiklikleri de perşembe günü görüşülecek. 


OKUL BİNASINA AİLE HEKİMLİĞİ 


Meclis toplantısında Evsel Katı Atık Bertaraf Tarifeleri gündeme gelecek. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonu tarifelerle ilgili meclise ortak rapor sunacak. 

İzmit Yenidoğan Mahallesi 4400 ada 52 nolu parselde yer alan taşınmazın üzerinde yeni yapılan okul binasının en üst katının aile hekimliği olarak kullanılması ve kira gelirinin belediyeye ait olması şartıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmesi de perşembe günü görüşülecek. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu rapor sunacak. 


TRAMVAY, KORUMA PLANLARINA İŞLENECEK 


Meclisin önemli gündem maddelerinden birinde ise Sekapark-Otogar arası tramvay hattının Seka Koruma Amaçlı imar planlarına işlenmesi ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşülecek. Kandıra'nın turizm bölgeleri Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı'nın imar planı değişiklikleri de Büyükşehir Meclisi'nde gündeme gelecek. Mecliste Kandıra'nın sahil bölgeleri ile ilgili 1/5000'lik imar planları onaylanacak. Planlar onaylandıktan sonra bölgedeki arsa fiyatlarının en az 3 kat artması bekleniyor. 


KURAN KURSU İÇİN BİNA 


Mecliste ayrıca, Kartepe Uzunçiftlik'te yer alan kalıcı iş merkezi içinde l.kat 8 nolu işyerinin Kur'an Kursu olarak kullanılmak üzere Kartepe Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü'ne tahsis edilmesi de gündeme gelecek. 

Belediye, meclis üyelerinin oylarına İzmit Kozluk Mahallesi'nde yer alan bir binanın Kocaeli Üniversitesi'ne "Kültür Evi' olarak tahsis edilmesi ile ilgili teklifi de sunacak. 


Teklif kabul edilirse Kozluk Mahallesi'nde bulunan bina KOÜ'ye tahsis edilecek. KOÜ, öğrencilerinin faydalanması için binayı kültür evi olarak kullanacak. Kültür evinin yer alacağı mahallede CHP eski İl Başkanı Yalçın Kuşkan'a ait bir öğrenci yurdu da yer alıyor. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön