19 / 04 / 2024

Kandıra’da arıtma tesisi yapılıyor!

Kandıra’da arıtma tesisi yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesinin turizm merkezleri olan Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için 3 adet modüler arıtma tesisi projesi yapacak.



Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesinin turizm merkezleri olan Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için 5 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ile atıksularını arıtmak için de çeşitli büyüklükte 3 adet modüler arıtma tesisi projesi, 3.5 milyon TL’ye mal olacak.


KANDIRA’DA 3 ADET ARITMA TESİSİ


Geçtiğimiz yıllarda tamamladığı projeler ile Kandıra ve Karadeniz sahil şeridinde yer alan turizm merkezlerini sağlıklı altyapıya kavuşturan İSU Genel Müdürlüğü, bölgede Kandıra Merkez ve Cebeci’de İleri Biyolojik Atıksu Arıtma, Bağırganlı’ da da Modüler Atıksu Arıtma Tesisi ile hizmet veriyor. İşletmeye alınan tesisler ile Karadeniz’in kirlenmesinin önüne geçen Kurum, atıksuları vidanjörler ile arıtma tesislerine taşınan Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı altyapıya kavuşturmak için de proje hazırladı. Bölgeye hayat katacak olan arıtma tesisleri ve kanalizasyon hattı çalışmaları 6 ay sürecek. Turizm sezonu öncesi tamamlanması hedeflenen proje, 3,5 milyon TL’ye mal olacak.   


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön