27 / 04 / 2024

Kapadokya için iptal davası!

Kapadokya için iptal davası!

Göreme Vadisi (Kapadokya)'nın milli park olmaktan çıkarılması için dava açıldı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), yürütmenin durdurulması ve kararın iptalini istedi...



UNESCO tarafından 1985 yılında Dünya Miras Listesi’ne alınan ve 1986’dan itibaren de Bakanlar Kurulu kararı ile milli park statüsü verilen Göreme Vadisi’nin (Kapadokya) Cumhurbaşkanı kararlı ile milli park olmaktan çıkarılması için dava açıldı. 

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Göreme Vadisi'nin milli park statüsünden çıkarılmasına dair karar yetki, konu, amaç yönlerinden Anayasaya, Sosyal Hukuk Devleti ilkesine, Kamu yararına aykırılığı nedeni ile ilerleyen zamanlarda telafisi çok zor zararlara yol açacağından  öncelikle yürütmenin durdurulması ve iptaline karar verilmesi talebinde bulundu. Göreme Vadisi'nin yine ‘Milli Park' olması isteniyor.

Kapadokya için iptal davası!

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, Göreme Vadisi, Nevşehir ili Avanos-Ürgüp ilçeleri arasında 40 kilometre alanı kapsıyor. 60 milyon yılda oluştuğu bildirilen Kapadokya, 92 sit alanı içinde bulunuyor.


Geri Dön