28 / 03 / 2024

Kapadokya otel yatırımı için ideal!

Kapadokya otel yatırımı için ideal!

Kapadokya'nın otel yatırımı için ideal olduğu belirtiliyor...



Tarihi ve kültürel özellikleriyle öne çıkan Kapadokya, turistik mekanların ve organizasyonların odağı haline geldi, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bölge, butik otel. golf sahası, bisiklet parkuru, balon organizasyonları ve fuar etkinlikleri ile son zamanlarda adından oldukça söz ettirir oldu. Bölgede yıllık doluluk oranının, 120 günden 180'e ulaştığı  belirtiliyor. Avrupa'dan Japonya'ya, Hindistan'dan ABD'ye ulaşan Kapadokya ilgisi, en son Brezilyalılara da sıçradı.

Butik otel cenneti

Özellikle son altı yılda bölgenin doğal yapısına uygun, kaya oluşumları içine kurulan otantik butik oteller büyük rağbet görüyor. Bugün 80'i bulan butik otellerin çoğu, doğal kayaların oyulması veya konakların restore edilmesiyle oluşturulmuş. Dört ve beş yıldızlı otellerden çok daha yüksek tarifelerle çalışan butik oteller, full kapasite işletiliyor. Dört ve beş yıldızlı  otellerin fiyatı 100 ile 150 euro arasında değişiyor. Butik otellerin gecelik oda fiyatları  ise ortalama 350 euro.

Film ekiplerinin platosu

Bölgenin ilk butik otellerinden 30 odalı Museum Otel'in Başkanı Ömer Tosun, "2000 yılında, gecesi 500 dolardan oda satacağımı  söylemiştim. O tarihte odalar 15-20 dolardan satıldığından, herkes gülmüştü. Şimdi teşekkür ediyorlar" dedi. Museum Otel'in oda fiyatı 180 ile 2250 euro arasında değişiyor. CCR Otel Genel Müdürü Didem Bulgurlu da bölgenin gelişim içinde olduğunu belirterek "Bölge yerli, yabancı pek çok film ekibinin doğal platosu oldu. Bu, bölgenin tanıtımı açısından önemli" dedi.

Günde 70 balon yükseliyor

Balon turları, Kapadokya'nın en önemli etkinlikleri arasında sayılıyor. İlki 1994'te kurulan balon işletmecisi şirketlerin sayısı 12'ye ulaşmış. Günde 70 balonun havalandığı bölgede günlük bin kişi balon yolculuğu yapıyor. Bölge ekonomisine, günlük ortalama yan gelirleri hariç 200 bin euro katkı  sağlıyor. Verilen bilgiye göre 2009'da 200 bin turist balona bindi ve bölgeye 30 milyon euro gelir bıraktı. Yapılan balon turlarının, Amerika'da Arizona'da yapılanla eşdeğer tutulduğu belirtiliyor.
Posta


Geri Dön