25 / 04 / 2024

Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar!

Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar!

Kapadokya bölgesinde, motorlu araçlarla girişin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor. Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar. Bölgede en çok Güllüdere, Zemi, Kızılçukur, Güvercinlik ve Aşk vadileri geziliyor.



Peri bacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da, motorlu araçların girişinin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor.


Pers dilinde "güzel atlar ülkesi" anlamına gelen Kapadokya'nın eşsiz manzarasında atlı turlara katılan yerli ve yabancı ziyaretçiler bölgedeki tarihi ve doğal güzellikleri rehberler eşliğinde tanıyor. 


Göreme beldesinde faaliyet gösteren at çiftliğinde binicilik eğitmeni olan Nuran Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peri bacalarına zarar vermesi nedeniyle motorlu araçların girişinin yasak olduğu bölgeler için düzenlenen at turlarına büyük ilgi gösterildiğini söyledi.


Bölgede turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında, Güllüdere, Zemi, Kızılçukur, Güvercinlik ve Aşk vadilerinin geldiğini, bu nedenle at turlarının daha çok buralara düzenlendiğini ifade eden Aktaş, "Kapadokya'daki doğal oluşumların bulunduğu vadiler, motorlu taşıtlarla gezilemediği için turistler atlı turları tercih ediyor. Vadileri yürüyerek gezmek hem çok zaman alıyor hem de yorucu" diye konuştu.


Atların hem Türk kültürünün hem de Kapadokya bölgesinin bir parçası olduğuna işaret eden Aktaş, Kapadokya bölgesinin atlarının her dönem dillere destan olduğunu, eski dönemlerde en önemli ulaşım ve iş aracı olan atların bölgedeki kimi köylerde halen önemini koruduğunu anlattı.


Kapadokya’nın güzel atlar diyarı olarak adlandırılması nedeniyle atlı turlara ilginin fazla olduğunu aktaran Aktaş, bölgede çok sayıdaki at çiftliğinin vadi içerisinde farklı sürelerde turlar düzenlediğini bildirdi.


Aktaş, atlı turların, saatlik, günlük veya haftalık olarak düzenlenebildiğini, at üzerinde Kapadokya gezisinin çok farklı bir deneyim olduğunu dile getirdi.


Atlı tura katılanların özellikle Göreme ve Zelve vadilerinde adeta kendilerini Ortaçağ'da hissettiklerini kaydeden Aktaş, "En çok gün batımı, doğumu ya da dolunayda yaptığımız atlı turlar rağbet görüyor" dedi.


At üzerinde vadileri gezen turistler de bölgenin doğal güzelliklerini farklı bir deneyimle görebilmenin keyfini çıkardıklarını belirtti.


AA


Geri Dön