26 / 04 / 2024

Kapadokya'da yapılaşmaya izin verenlerin bulunması lazım!

Kapadokya'da yapılaşmaya izin verenlerin bulunması lazım!

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, "Kapadokya bölgesindeki binalara izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunulması lazım. Peribacalarının bulunduğu bölgede yapılan bu yapıların tamamının yıkılması lazım" diye konuştu.



CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nevşehir'in Göreme beldesinde peribacalarının bulunduğu bölgede yapılan iş yeri ve konut inşaatlarına önce hukuksuz yere izin verildiğini söyleyen Sarıaslan, bu bina inşaatlarının kamuoyu tepkisinin ardından yıktırıldığını belirtti.

Kapadokya bölgesinde yasal izin verilerek yapılmış çok sayıda binanın olduğunu dile getiren Sarıaslan, yıkımı yapılan inşaatların da aynı prosedürden geçtiğini, buralara kimin izin verdiğinin tespit edilmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP'li Sarıaslan, "Kapadokya bölgesindeki binalara izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunulması lazım. Buraya hangi kurumlar izin vermişse o kurumların tamamı suçlu. Peribacalarının bulunduğu bölgede yapılan bu yapıların tamamının yıkılması lazım. " ifadelerini kullandı.

Sarıaslan, inşaatların yapılmasına hukuksuz bir şekilde izin verenler ile ilgili, mağdurların tazminat davaları açılabileceğini ifade etti. 

Peribacaları'nda yıkım sürüyor!


Geri Dön