20 / 04 / 2024

Kapadokya'daki Uçhisar Kalesi ışıklandırıldı!

Kapadokya'daki Uçhisar Kalesi ışıklandırıldı!

Uçhisar Belde Belediye Başkanı Osman Süslü Uçhisar Kalesi'nde 2012 yılı kasım ayında başladıkları restorasyon ve aydınlatma çalışmalarının 2 hafta önce tamamlandığını belirterek, ziyaretçilerini ağırlayacaklarını söyledi...



Uçhisar Belde Belediye Başkanı Osman Süslü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'ya gelen turistlerin uğrak mekanlardan biri olan Uçhisar Kalesi'nde 2012 yılı kasım ayında başladıkları restorasyon ve aydınlatma çalışmalarının 2 hafta önce tamamlandığını belirterek, kalenin yeni haliyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladığını söyledi.


Hazırladıkları projenin ilgili kurumlardan alınan izinlerin ardından hayata geçirildiğini, ilk aşamada kalenin içinde ve çevresinde iyileştirme çalışması yaptıklarını dile getiren Süslü, daha sonra kalenin zirvesine kadar çıkan merpenleri düzenlediklerini ve doğal dokuya uygun ahşap merpenler yaptıklarını kaydetti.


Merpenlerin çevresinde ve kalenin zirvesinde güvenlik şeritleri de oluşturduklarını ifade eden Süslü, son olarak kalenin merpenlerini ve diğer çıkış noktalarını aydınlattıklarını söyledi.


Uçhisar Kalesi'nin, Kapadokya bölgesinin en büyük peribacalarından biri olduğunu belirten Süslü, "Uçhisar Kalesi, bundan önceki süreçte yaz aylarında saat 20.00'ye kadar ziyaret edilebiliyordu. Biz kalemizi aydınlattık ve şimdi saat 22.30'a kadar ziyaret edilebilecek. Restorasyon ve ışıklandırma çalışmalarını kaleyi ziyaret edenlerden elde ettiğimiz 1 yıllık gelirle yaptık. Kaledeki restorasyon ve aydınlatma için yaklaşık 200 bin TL harcadık" diye konuştu.


Işıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyaretçi sayısının arttığını ifade eden Süslü, "Sistem devreye gireli 2 hafta oldu ve bu kısa sürede ziyaretçi sayısındaki artışı fark ettik. Bu da bizi sevindiriyor. Bir yılda kalemizi yaklaşık 200 bin kişi ziyaret ediyordu, gece ziyarete açılmasıyla bu sayının çok üzerine çıkacağımızı umuyorum" dedi.


Süslü, yöre halkından kaleye sahip çıkmalarını istedi.


AA


Geri Dön