19 / 04 / 2024

Kapalı Maraş için yol haritası hazırlandı!

Kapalı Maraş için yol haritası hazırlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kapalı Maraş'ın açılması için verdiği desteğe dikkat çekti.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kudret Özersay, yaptığı yazılı açıklamada, hayalet şehir Kapalı Maraş ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Takvim'de yer alan habere göre; Özersay, Rum tarafı ve diğer uluslararası aktörlerin, dikkatli şekilde ilerlendiği sürece Kıbrıs Türk tarafının kapalı Maraş'a dair politikasının hayata geçeceğini ve buna engel olamayacaklarını anladığının altını çizdi.

"Altı yıl önce kapalı Maraş'ın KKTC yönetimi altında açılması vizyonumu ortaya koyduğumda buna gülüp geçenler vardı, şimdilerde gerek Kıbrıs Türk tarafındaki pek çok aktör ve kamuoyu artık bu politikayı desteklemeye başladı." diye konuşan Özersay, Türkiye'nin de artık bu vizyona tam destek verdiğini kaydetti.

Özersay, bu gelişmeler ve özellikle Rum tarafının bunu engelleyemiyor olduğuyla ilgili itirafının, durumu ve doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi. 

Özersay, "Son günlerde yaşanan gelişmeler, adım adım hayata geçirmekte olduğumuz Maraş politikamız konusunda doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." açıklamalarında bulundu. 


Geri Dön