26 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'daki 12 milyon liralık dükkanın satışı iptal oldu!

Kapalıçarşı'daki 12 milyon liralık dükkanın satışı iptal oldu!

Kapalıçarşı'da bulunan ve kardeşler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle satılmak istenen dükkanın satışından vazgeçildi. Dükkana 12 milyon lira değer biçilmişti.



İstanbul'da turistlerin en çok uğradığı yer olan, dünyaca ünlü tarihi Kapalıçarşı’da, 12 milyon TL bedelle açık artırma usulüyle satışa çıkan 9,20 metrekarelik dükkanın satışı, hissedar 4 kardeşin arasındaki sorunun çözülmesiyle iptal edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kapalıçarşı’da, 9,20 metrekarelik Serengil kardeşlere ait dükkan, 12 milyon TL bedelle geçtiğimiz Kasım ayında açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı. İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde ortaklığın satış yoluyla giderilmesi için dava açıldı. Mahkeme dükkanın satışını açık artırmayal düzenlemek amacıyla gazetelere ilan verdi. Stil Altın Alım Satım Merkezi adıyla kullanılan dükkanın satış ilanında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı, Ayasofya ve Sultanahmet camileri ile Topkapı Sarayı gibi tarihi ve turistik yerlere yürüme mesafesinde olduğu açıklandı. İlanda dükkanın oldukça yüksek olan gayrimenkul değerinin daha anlaşılabilmesi için Kapalıçarşının tanıtılması da dikkat çekti.

KARDEŞLER ANLAŞTI, SATIŞ İPTAL

12 milyon TLlik rekor bedeliyle gündem oluşturan 9,20 metrekarelik dükkanla ilgili, hissedarlar Sema, Güneş, Ufuk ve Tarık Serengil kardeşler arasındaki anlaşmazlık sonlandı. Bu nedenle de satıştan vazgeçildi. İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde 10 Ocak tarihinde açık artırma usulüyle ihaleye çıkartılması planlanan dükkanla ilgili dosya kapatıldı.

Kapalıçarşı'daki dükkan fiyatlarına Nusret dopingi!


Geri Dön