26 / 04 / 2024

Kapanan iş yerlerinin kiralarını devlet ödemeli!

Kapanan iş yerlerinin kiralarını devlet ödemeli!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sosyal devlet diyecekti ki 'Kardeşim iş yerini kapattım, seni de işvereni de eve gönderdim, onun kirasını ödeyeceğim" demeliydi...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

Hükümetin, bu süreçte işçi, memur, emekli, çiftçi, sanayici, işveren, Türk Tabipler Birliği, Ziraat Odaları Birliği ile istişare etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, kapanan iş yerlerinin kira ödemeleriyle ilgili de konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ılıçdaroğlu, 100 binlerce iş yerinin kapandığına, 100 binlerce işçinin çalışmadığına vurgu yaparak "Yapılan doğru muydu? Doğruydu. Eğriye eğri, doğruya doğru. Kovid-19 var ve önlem almak lazım. Peki evine gönderdiğiniz kahveciye ne yaptınız? Biz olsaydık ne yapardık? 'Evinde otur kardeşim, devletine güven, sosyal devlete güven, kira mı ödeyemeyeceksin hiç meraklanma, evinde otur, rahat otur, huzur içinde otur, senin 3 aylık kiranı ben ödeyeceğim devlet olarak.' Böyle yapılması lazım" şeklinde konuştu.

Kapanan iş yerlerindeki işçilerin nasıl geçineceğini soran Kılıçdaroğlu, "Bunlar böyle arpalıklardaki gibi binlerce lira maaş alan kişiler değil. Ne çıkarsa... Peki bunlara ne yapacağız? Sosyal devlet diyecekti ki 'Kardeşim iş yerini kapattım, seni de işvereni de eve gönderdim, onun kirasını ödeyeceğim, senin de asgari ücretten aylığını ödeyeceğim 3 ay hiç meraklanma.' Dünyada bütün devletler böyle yaptı, tek istisnası Türkiye" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlileri ile ilgili çok özel çalışmalarımız var!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan esnafın kira ödemelerine ilişkin açıklama!

 


Geri Dön