26 / 04 / 2024

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Koronavirüsle mücadele kapsamında, iş yerlerine yönelik ,1 Mart'tan 30 Haziran'a kadar iş yeri kiralarının ödenmemesi kira sözleşmesin feshi ve tahliye nedeni olmayacak…



Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; koronavirüsle mücadele kapsamındaki önlemler nedeniyle, 1 Mart'tan 30 Haziran'a kadar iş yeri kiralarının ödenmemesi kira sözleşmesin feshi ve tahliye nedeni olmayacak. İşte Torba Yasa'daki bazı kritik maddeler...

-Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınacak.

-1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar işleyecek iş yeri kira bedelinin ödenememesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak, söz konusu bu hüküm 1 Mart 2020'den itibaren uygulanacak.

- Hazine ve Maliye Bakanının, kredi garanti kurumlarına nakit kaynak aktarma veya özel tertip DİBS ihraç etme yetkisi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükselecek.

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yatırımcılar lehine tesis edilen irtifak haklarına ilişkin terkin davalarında basit yargılama usulü uygulanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

 

 

 

 

 

 

 

 


Geri Dön