18 / 04 / 2024

Karabağlar'da dönüşüm Cennetçeşme'de başlıyor!

Karabağlar'da dönüşüm Cennetçeşme'de başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar Cennetçeşme'de 108 hektarlık alanda kentsel dönüşüm planlarını onayladı. Bölgeye 1 milyar liralık yatırımla 4 bin konut yapılacak. Konutlar 1.5 yılda tamamlanıp teslim edilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012 yılında Karabağlar'da riskli alan ilan edilen 540 hektarlık alanın 108 hektarlık bölümünde kentsel dönüşüm başlatılması için imar planlarını onayladı. Planlar askıya çıkarken bakanlığa bağlı ÎLBANK A.Ş. tarafından Cennetçeşme bölgesinde ilk etapta 4 bin konut ve sosyal alan yapılacak. Bakanlığın kararını AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican duyurdu. Delican, yüzde 50'si yeşil ve sosyal donatı alanına ayrılan alandaki ilk etap konutların inşaatına bir ay sonra başlanacağını açıkladı. Delican, toplam maliyeti 1 milyar lira olan projedeki 4 bin konutun 1.5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. 


DEVLET ELİYLE 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Necip Nasır ve Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü ile basın toplantısı düzenledi. İlk etapta 4 bin konut yapılacağını kaydeden Delican, kentsel dönüşümün bakanlığa bağlı İLBANK A.Ş. tarafından tümüyle devlet eliyle yapılacağını söyledi. 


Delican, "Projenin toplam maliyeti 1 milyar lira olacak. Eğitim, sağlık, spor alanları, yürüyüş yolları, dini tesis, çocuk oyun alanları kültürel tesisler ve yeşil alanlarla bölge cazibe merkezi haline getirecek. Projenin yüzde 50'sinden fazlası yeşile ayrıldı. 

Projeyle 350 bin metrekare yeşil alanla, İzmir'e ve Karabağlar'a, Kültürpark alanı kadar bir park kazandırılacak. Bir ay sonra çalışmalar başlayacak. Yapılacak projeyle diğer etaplar da değer kazanacak. Devlet eliyle, vatandaş lehine ciddi bir kamu alanı ve cazibe merkezi yaratılacak. Vatandaş kazanacak. Devlet elişle vatandaşa yaşam alanı ve torunlarına bırakabileceği evler kalacak" dedi. 


MÜLKİYET HAKKI

 Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, bakanlığın bu projeleriyle ilgili hak gaspı açıklamalarına da şöyle tepki gösterdi: Geriye kalan alanda yerinde dönüşüm esas alınacak. Kimseyi bir yerden bir yere tasımavacaeız. Mülkivet. hakkı Sia " İMM merkezi bakanlık tarafından korunacak. 

Kesinlikle hiçbir vatadaşımızın hakkı mağdur edilyemecek. 

Aziz Kocaoğlu'nun söylediği gibi gasp yoktur. 

Kentsel yenileme birinci elden devlet güvencesindedir. 

2981 sayılı yasanın süresi doldu, belediye tarafından verilen tapu tahsisleri geçerliğini yitirmişti ama bakanlık torba yasayla bunu 3 yıl daha uzattı. 


Habertürk Egeli


Geri Dön